Câștigătoarea Eurovision 2019 Ester Peony a plagiat? Iată melodia unui artist celebru care sună exact la fel

Ana Chivu   
în Stiri mondene
27/02/2019, 12:11
Câștigătoarea Eurovision 2019 Ester Peony a plagiat? Iată melodia unui artist celebru care sună exact la fel GALERIE FOTO
Piesa câștigătoare Eurovision România 2019 este plagiat?

O tânără artistă la început de drum, Teodora Constantin, a făcut descoperirea uluitoare a faptului că piesa care ne va reprezenta la Tel Aviv are linia melodică extrem de asemănătoare cu piesa lui Johnny Cash-Wayfaring Stranger. Aceasta are un canal de youtube în care își exprimă opiniile și își împărtășește neplăcerile și durerile cu urmăritorii săi.

În urmă cu o săptămână, cântăreața a decis să comenteze „la sânge” piesele care au intrat în marea finală Eurovision România 2019. De asemenea, tânăra, cunoscută în mediul online drept Teddy K, a adus comentarii extrem de pertinente pentru a-și susține afirmațiile și criticile aferente.

Câștigătoarea Eurovision 2019 Ester Peony a plagiat?

Teodora Constantin, cunoscută pe platforma youtube ca Teddy Krueger, a postat recent un video în care a luat la puricat fiecare moment din finala Eurovision România 2019. Aceasta a arătat tuturor urmăritorilor săi ce piesă are influențele sau temele muzicale preluate de la alte piese care au fost în top pe radiouri.

Ester Peony, piesă plagiat la Eurovision România 2019?
Ester Peony, piesă plagiat la Eurovision România 2019?

Din păcate, din explicațiile Teodorei, reiese că mai bine de jumătate dintre acestea nu sunt originale. La momentul celei care a câștigat Eurovision România 2019, Ester Peony, a afirmat: „A cântat mai bine în semifinală. Permiteți-mi să vă arăt ceva!” În acel moment Tedyy Krueger a pus la minutul 29:00, în tandem, melodiile On a Sunday-Ester Peony și Wayfaring Stranger-Johnny Cash, vizibil asemănătoare.

„Urmează favorita, cea care se preconizează că va reprezeneta România. Pot să spun încă de acum că la ea sunetul este total diferit și vocea sună mult mai clar. Are mai multe înalte și are o compresie care aduce vocea foarte în față, față de cum a fost la ceilalți doi particianți de dinainte. Ori compozitorul a stat în car, locul unde se face sunetul pentru emisie și atsta pe capul omului ăluia să facă anumite lucruri pentru a-i suna vocea bine, ori sunetiștii și-adu dat interesul mai mult.

Nu știu ce să zic…dar este foarte interesant, este o tehnică. Compoziția nu este ceva ieșit din comun, dar este cât de cât originală. Nu pot să spun exact cu ce seamănă, piesa are o tentă religioasă, nu este neapărat o rețetă foarte comună pentru Eurovision, dar se vede că piesa este construită special pentru ea în așa fel încât în momentul în care folosește tehnica vocală de la canto clasic, te ia prin surprindere. Atunci este accentul. Ea nu stă neapărat bine la capitorul canto pop, dar ține piept. Este tinerică și îi este ușor”, a spus Teodora Constantin, cunoscută pe platforma online drept Teddy Krueger, despre momentul Laurei Bretan. cea care se zvonea că va câștiga detașat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×