Castelul de Apă din Brăila prinde viață! Primăria a primit 4,6 milioane de euro de la UE pentru reabilitarea sa

Ana Chivu   
în Poze haioase
12/10/2018, 17:55
Castelul de Apă din Brăila prinde viață!  Primăria a primit 4,6 milioane de euro de la UE pentru reabilitarea sa GALERIE FOTO

Castelul de Apă din județul Brăila va fi pus din nou în funcțiune. În ziua de miercuri, 10 octombrie, a fost semnat contractul de finanțare pentru Castelul de Apă din orașul Brăila. Valoarea investiției ajunge până la 21.301.797.40 lei, circa 4.600.000 de euro.

Pe lângă renovare și modernizarea acestuia, proiectul mai are în gând și realizarea mai multor săli și spații expoziționale. Brăilenii se vor putea bucura din nou de peisajul suber de lumini și de priveliștea a aproape întregului oraș. Ce inovații se aduc pentru Castelul de Apă al orașului?

Restaurantul rotativ, din nou în funcțiune

Construit în urmă cu mai bine de 100 de ani, castelul de apă din Brăila a fost clădirea unicată care-și plimba clienții între felurile de mâncare și desert. Restaurantul unic ce se rotea a funcționat în anii ’80.

Restaurantul rotativ
Restaurantul rotativ

Acesta se află în centrul istoric al Brăilei, în Grădina Publică, la vârful unui fost castel de apă. Măsoară 35 de metri și aduce un peisaj sublim celor ce servesc o băutură sau un fel de mâncare. „Dacă mergeai seara în Grădina Publică, te fascinau luminile din vârful castelului de apă. În perioada aceea, când se oprea iluminatul stradal ca să se facă economie la energie electrică, în jur era întuneric şi numai barul era luminat. Parcă vedeai un OZN”, a spus Cosmin, un brăilean care a avut plăcerea să se bucure de acesta în primii ani ai apariției lui.

Până acum, se putea spune că restaurantul și castelul se aflau într-o stare critică. Bucuria brăilenilor a venit anul acesta, pentru că s-a găsit în final o firmă care este interesată să preia contractul.

Castel de apă din Brăila
Castel de apă din Brăila

Ce urmărește proiectul?

Cei care au semnat contractul de finanțare al Castelului de Apă, implicit și al restaurantului rotativ, doresc modernizarea acestuia. Proiectul urmărește ca la subsol să aibă 6 săli pentru proiecții cinema 7D și sala oglinzilor care deformează. Parterul va avea 5 spații expoziționale cu o tematică ce va consta în istoria Castelului de Apă, etajul 1 va avea un spațiu expozițional cu o tematică în care vor fi prezentate planetele Sistemului nostru solar. Etajul 2 va arăta ca un spațiu expozițional cu o tematică în care este prezentată Galaxia noastră. Iar etajele 3, 4, 5 și 6 vor avea aceleași intenții artistice.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×