Casa Albă confirmă: SUA rămîn angajate ferm în apărarea reciprocă între aliaţii NATO

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
21/07/2016, 19:07
Casa Albă confirmă: SUA rămîn angajate ferm în apărarea reciprocă între aliaţii NATO

Statele Unite ale Americii au un angajament ferm faţă de apărarea reciprocă între aliaţii NATO, a declarat joi Casa Albă, după ce candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, a ridicat semne de întrebare privind angajamentul său de a apăra automat aliaţi NATO în cazul în care aceştia sunt atacaţi, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a refuzat să comenteze direct afirmaţiile făcute de Trump în cadrul unui interviu acordat The New York Times, însă a spus că potenţialii duşmani nu ar trebui să facă nicio greşeală sau eroare de calcul în legătură cu promptitudinea Washingtonului de a-şi apăra aliaţii NATO.

‘Angajamentul SUA faţă de această poziţie este ferm’, a spus Earnest. ‘Preşedintele (Barack Obama) a reînnoit acest angajament în urmă cu două săptămâni când s-a aflat la Varşovia, în Polonia, unde a participat la Summitul NATO’, a mai spus el, potrivit Agerpres.

Candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, a ridicat miercuri noi semne de întrebare privind angajamentul său de a apăra automat aliaţi NATO în cazul în care aceştia sunt atacaţi, spunând că mai întâi va analiza contribuţia lor la Alianţa Nord-Atlantică.

Trump a reiterat poziţia sa naţionalistă care i-a marcat candidatura până acum, spunând că îi va obliga pe aliaţi să împartă costurile cu apărarea acoperite timp de decenii de SUA, va anula tratate vechi pe care le consideră nefavorabile şi va redefini ce înseamnă a fi partener al SUA.

Sursă: www.agerpres.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×