Carne de la vitele bolnave din Polonia a ajuns și în România! Anunțul autorităților. VIDEO

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
02/02/2019, 10:06
Carne de la vitele bolnave din Polonia a ajuns și în România! Anunțul autorităților. VIDEO
Carne de la vitele bolnave din Polonia a ajuns și în România. Aceasta a fost depistată în Ilfov

România se numără printre cele zece țări unde a ajuns carne de la vitele bolnave din Polonia. Lotul bizat a fost depistat la o companie din Ilfov. Acesta a fost retras de la vânzare și distrus până să ajungă în plasele oamenilor.

După scandalul cărnii contaminate, ce a fost dezvăluit într-un reportaj, autoritățile poloneze nu știu ce asigurări să le mai dea partenerilor europeni, printre care și România. Cu toate acestea, au promis că vinovații vor fi pedepsiți.

Carnea de la vitele bolnave din Polonia a ajuns și în România

Mai mult, autoritățile poloneze au anunțat că vor instala camere de supraveghere în abatoare și vor spori controalele. În reportaj se arată cum vite bolnave sunt duse la tăiere și carne în stare de degradare, însă una curățată înaiinte de a fi trimisă spre vânzare.

Carne de la vitele bolnave din Polonia a ajuns și în România! Anunțul autorităților
Proprietarii cumpărau de pe internet vite bolnave și le sacrificau noaptea.

La trei zile după difuzarea acestuia, autoritățile veterinare din Polonia au ieșit să dea asigurări. Despre cazul șocand a vorbit chiar șeful agenției sanitar veterinare din Polonia, Pawel Niemczuk. „Proprietarii fermelor, compania care a cumpărat carnea şi abatorul, vor fi trase la răspundere. Poliţia a deschis o anchetă. Procurorii le vor aduce sigur acuzaţii în acest caz”, a declarat șeful agențieie veterinare poloneze.

Anunțul autoritățile: Poliția a deschis o anchetă

Ulterior, oficialii din domeniul sanitar de la Varșovia le-au transmis țărilor care au importat care cu probleme că este vorba despre un caz izolat și că industria cărnii din Polonia e sigură. „Vecinii noştri ne-au întrebat ce acţiuni am luat şi ce vom face mai departe.

Cred că am convins toate ţările Uniunii Europene că vorbim de un caz izolat. Problema s-a rezolvat şi nu se va mai repeta”, a adăugat Pawel Niemczuk, șeful agenției sanitar veterinare din Polonia.

Carne de la vitele bolnave din Polonia a ajuns și în România! Anunțul autorităților
Lotul bizat a fost depistat la o companie din Ilfov

Reportajul a fost realizat cu ajutorul unui jurnalist care s-a angajat și a lucrat timp de trei săptămâni în abatorul suspect. În acel timp, a descoperit că proprietarii cumpărau de pe internet vite bolnave și le sacrificau noaptea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×