Bomba din galantare! 116 tipuri de cârnaţi conţin substanţă de dezgheţat drumurile!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
23/01/2018, 13:10
Bomba din galantare! 116 tipuri de cârnaţi conţin substanţă de dezgheţat drumurile!

Un studiu făcut recent în România a ajuns la concluzia că românii consumă alimente care au în compoziţie soluţie de dezgheţat drumuri! Asociaţia Protecţia Consumatorilor a analizat nu mai puţin de 116 tipuri de cârnaţi, iar concluziile au fost unele şocante.

Peste 84% dintre probele analizate au în compoziţie nitrit de sodiu şi chiar soluţie de dezgheţat drumuri! La peste 88% dintre cârnaţii afumaţi analizaţi a reieşit că gustul de afumptură este creat artifical, cu fum lichid sau cu aromă de fum.

Cârnaţii din România conţin substanţă de dezgheţat drumuri!

Aşa zişii cârnaţi de casă vânduţi în comerţ conţin 8 tipuri de substanţe chimice, iar la 55% din cârnaţii membrana folosită este artificială, adică realizată din celuloză, gumă de guar, lactat de calciu, clorură de calciu, colagen de vită şi coloranţi. Pentru a completa reţeta de coşmar, s-a mai descoperit că produseşe au conţinut ridicat de apă dar şi coloranţi obţinuţi din insecte.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Pro Consumator, Costel Stanciu, o parte din vină o poartă autorităţile cu atribuţii în acest domeniu. „Nu au întrerprins niciu demers în vederea modificării legislaţiei, adică nu obligă producătorii de produse pe bază de carne să treacă conţinutul de carne din produsul respectiv. Acest lucru le oferă posibilitatea unora să pună puţină carne în produsele acest gen”, a declarat Costel Stanciu.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×