Carmen Iohannis va fi audiată la Parchetul General!

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
09/11/2018, 12:42
Carmen Iohannis va fi audiată la Parchetul General!

Carmen Iohannis urmează să fie audiată la Parchetul General joia viitoare, potrivit unor surse avizate citate de stiripesurse.ro. Dosarul în care va fi audiată soția președintelui este în baza unei plângeri formulate de luju.ro. Procurorul care se ocupă de cazul familiei Iohannis și al notatului Buscă Radu Gabriel este Cristian Lazăr (de la Parchetul General).

Notarul Buscă Radu Gabriel a fost deja audiat, iar mai multe documente au fost ridicate de la cabinetul său notarial. Dosarele instumentate la PCA Alba Iulia pe numele lui Carmen Iohannis au fost solicitate de către magistrat.

Carmen Iohannis, audiată la Parchetul General

Publicația lumeajustiției.ro a depus o sesizare la DNA la începutul lunii împotriva  notarului și a alui Klaus și Carmen Iohannis. Faptele penale sesizate sunt abuzul în serviciu, spălare de bani, fals, și grup infracțional organizat, privind obţinerea nelegală a sumei de 320.000 euro, potrivit stiripesurse.ro.

Două imobile din centru Sibiului ale soților Iohannis apar în plangere, cu mențiunea că de pe urma inchirierii unuia dintre imobile s-ar fi încasat suma de 320.000 de euro.

„În ultimii 14 ani, soţii Iohannis şi Ioan Bastea au câştigat câte 320.000 euro (640.000 euro în total) din închirierea acestui spaţiu comercial, potrivit contractelor de închiriere. Astfel, trei din cele şase „case”, câte sunt consemnate, în total, în declaraţia de avere a numitului Klaus Werner Iohannis, au fost cumparate cu banii proveniţi din închirierea acestui spatiu comercial, patru din cele şase „case” ale preşedintelui României – cele trei menţionate mai sus şi spatiul comercial de sine stătător – au o origine juridică considerată de instanţe ilegală”, arată luju.ro în plângere.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×