Carmen Iohannis, discuție cu Regina Elisabeta a II-a! Melania Trump doar s-a uitat. Angela Merkel s-a alăturat și ea

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
04/12/2019, 19:23
Carmen Iohannis, discuție cu Regina Elisabeta a II-a! Melania Trump doar s-a uitat. Angela Merkel s-a alăturat și ea GALERIE FOTO
Carmen Iohannis în timpul discuției cu Regina elisabeta a II-a. sursa foto - facebook

Carmen Iohannis a avut o discuție cu Regina Elisabeta a II-a! totul s-a petrecut la recepția oferită de aceasta în onoarea șefilor de stat și de guvern care participă la reuniunea NATO, de la Palatul Buckingham. La dineu au participat și Klaus Iohannis însoțit de soția lui.

Carmen Iohannis, discuție cu Regina Elisabeta a II-a!

Câteva momente surprinse de cameramanii oficiali care au avut voie să filmeze în acest spațiu restrâns fac înconjurul mapamondului. Regina a avut un schimb de replici cu Carmen Iohannis, Prima Doamnă a României, sub privirile Melaniei Trump. Angela Merkel s-a alăturat și ea discuției.

De remarcat că soții Iohannis au discutat și cu premierul britanic, Boris Johnson. Preşedintele Klaus Iohannis, alături de ministrul de Externe Bogdan Aurescu, au participat și la dejunul de lucru oferit de preşedintele SUA pentru reprezentanţii statelor care alocă 2% din PIB pentru apărare.

3 decembrie 2019 Queen Elizabeth hosts NATO world leaders at Buckingham Palace

3 decembrie 2019 Queen Elizabeth hosts NATO world leaders at Buckingham Palace(source: Presidential Administration of Romania)

Gepostet von stiripesurse.ro am Mittwoch, 4. Dezember 2019

Melania Trump doar s-a uitat

Conform imaginilor de la eveniment, la dejunul de lucru, preşedintele Iohannis a stat alături de secretarul general al NATO şi de preşedintele SUA Donald Trump. De asemenea, la fotografia de grup, Iohannis a stat în stânga liderului de la Casa Albă.

Conform The Associated Press, miliardarul republican a găzduit această masă cu cei pe care-i numeşte ”2%-rii”, recunoscând astfel efortul a nouă dintre cele 29 de state membre NATO care au alocat Apărării cel puţin 2% din PIB.

”Eu ofer masa”, a spus Trump, aşezându-se alături de şefii de stat şi de guverne din România, Marea Britanie, Bulgaria, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Polonia. Vă reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a declarat la finalul summitului NATO, că în cadrul discuţiilor a reiterat importanţa regiunii Mării Negre pentru întregul NATO.

Referitor la tehnologia 5G a declarat că a fost adusă în discuţie de unii participanţi, că este gândită să intre în toate sferele vieţii cotidiene, deci impactul va fi şi pe securitate naţională. Iohannis a adăugat că abordarea faţă de Rusia a rămas neschimbată, aceea de consolidare a Flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×