Carmen Dan, citație oficială! Fostul ministru va fi audiat în dosarul violenţelor din 10 august 2018

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
18/12/2019, 12:12
Carmen Dan, citație oficială! Fostul ministru va fi audiat în dosarul violenţelor din 10 august 2018 GALERIE FOTO
Carmen Dan este obligată să răspundă procurorilor. Sursa foto - facebook

Carmen Dan a primit o citație oficială și trebuie să răspundă întrebărilor venite din partea procurorilor! Astfel, procurorii DIICOT fac noi audieri în dosarul violențelor din 10 august. În urmă cu puțin timp a ajuns în fața magistraților procurorul care a fost în piața Victoriei.

Carmen Dan, citație oficială!

Pentru finalul săptămânii, a fost citată Carmen Dan, ministru de Interne în timpul protestului din 10 august 2018. Procurorii au început audierile în dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei, azi fiind citat ca martor procurorul militar care s-a sesizat din oficiu şi a demarat ancheta cu suspiciuni că jandarmii ar fi folosit nejustificat substanţe lacrimogene.

Vă reamintim că fostul ministru Carmen Dan a coordonat întreaga intervenţie. Aceasta se afla în orele protestului în biroul său de la MAI. De altfel, ea a spus că  s-a întors special mai devreme, din concediu, pentru a fi la serviciu atunci.

Fostul ministru va fi audiat în dosarul violenţelor din 10 august 2018

Ministrul de Interne, Marcel Vela, vorbeşte despre ”muşamalizare” în ceea ce priveşte evenimentele din 10 august 2018 şi afirmă că aceasta a început cu secretizarea unor date şi a unor evenimente. În plus, Vela a precizat că datele conţinute în raport ”implică unele răspunderi civile şi penale”, iar desecretizarea era necesară, atât pentru justiţie, cât şi pentru opinia publică.

”În august, anul trecut, eram preşedintele Comisiei de Apărare şi Ordine Publică din Senat şi, deşi era vacanţă parlamentară, după ce s-a întâmplat în 10 august, am convocat comisia şi am solicitat raportul acelor evenimente.

Având dreptul de a parcurge acest raport şi toţi membrii comisiei cu certificat ORNISS, am realizat că ceva e în nergeulă şi am cerut desecretizarea raportului secretizat de fostul ministru de Interne Carmen Dan.

Cred că au intrat în panică cei care au secretizat raportul, pentru că, în luna septembrie, în Senatul României, s-au redistribuit comisiile de specialitate, iar Comisia de Apărare a fost preluată ca şi preşedinţie, ca şi conducere de către PSD.

Situaţie în care nu mai puteam demara audieri sau solicitări pentru a desecretiza şi analiza tot ceea ce este cuprins în acest raport. Muşamalizarea acestui dosar a început chiar cu secretizarea unor date şi unor evenimente, care au avut loc în 10 august.

Dacă nu încercau o muşamalizare sau nu încercau să ascundă nimic, dosarul ar fi fost public să-l vadă toată lumea şi nu ar fi avut nimic de ascuns. Am văzut opiniile că au desecretizat 80 – 80%, dar, dacă tot au avut această dorinţă, mă întreb de ce totui nu s-a desecretizat 100%”, a spus Marcel Vela

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×