Carles Puigdemont şi miniştrii săi, eliberaţi condiţionat de un judecător din Belgia

Razvan Nicolae   
în Hotnews
06/11/2017, 15:20
Carles Puigdemont şi miniştrii săi, eliberaţi condiţionat de un judecător din Belgia

UPDATE: Liderul catalan destituit, Carles Puigdemont, şi cei patru foşti miniştri ai cabinetului său, vizaţi de un mandat european de arestare, au fost eliberaţi condiţionat de un judecător de instrucţie din Belgia, a anunţat Parchetul din Bruxelles, citat de AFP. Puigdemont şi cei patru miniştri ai săi eliberaţi condiţionat urmează să compară în justiţie în 15 zile.

Carles Puigdemont s-a predat poliţiei belgiene. Fostul lider al Cataloniei a luat această decizie după ce procurorii din Bruxelles au indicat că omologii lor federali le-au remis mandate de arestare pentru oamenii politici catalani care se aflau în Belgia.

Conform postului public de radio VRT, Carles Puigdemont şi ceilalţi membri ai cabinetului său, care l-au însoţit în Belgia, după ce Guvernul de la Madrid i-a destituit, au luat decizia de a se preda. Ei sunt acuzaţi de tentative de destabilizare şi incitare la revoltă, după ce au declarat independenţa Cataloniei, în ciuda poziţiei oficiale a autorităţilor spaniole. De asemenea, la Madrid, alţi opt membri ai Cabinetului catalan au fost reţinuţi. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Cum ar fi putut să scape Puigdemont

Procurorii belgieni vor oferi mai multe amânunte în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc la ora 13:00 GMT. Conform VRT, Carles Puigdemont a venit însoţit de avocatul lui atunci când s-a predat.

Avocatul fostului lider a declarat, săptămâna trecută, că Puigdemont nu are încredere în justiţia spaniolă, dar ar coopera cu instanţele belgiene. Dacă fostul lider catalan ar fi ales o ţară care nu este membră a Uniunii Europeană, atunci ar fi avut mai multe şanse să obţină azilDacă Puigdemont ar fi ales o ţară care nu este membră a Uniunii Europeană, atunci ar fi avut mai multe şanse să obţină azil.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×