Care sunt mașinile interzise de Gabriela Firea în centrul Bucureștiului. Vinde-o cât mai repede!

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
20/10/2019, 19:14
Care sunt mașinile interzise de Gabriela Firea în centrul Bucureștiului. Vinde-o cât mai repede!
Ce mașini vor fi interzise în centrul capitalei de taxa Gabrielei Firea *foto: autovit.ro

Primăria Muncipiului București a pus la cale „proiectul oxygen” prin care încearcă să reducă poluarea în Capitală. Instituția condusă de Gabriela Firea a propus un tabel de taxe cu privire la mașinile care intră în centrul orașului, începând cu 1 ianuarie 2019. Afectate de această taxă vor fi mașinile non-euro, euro 1, euro 2, euro 3 și euro 4. Taxele pornesc de la 5 lei pe zi / 500 lei pe lună pentru euro 4 și merg până la 1.900 de lei pe an la mașinile non-euro. Mai mult, cele mai poluante mașini, cele care intră în categoriile non-euro, euro 1 și euro 2, nu vor avea deloc acces în centrul capitalei!

Care sunt mașinile interzise de Gabriela Firea în centrul Bucureștiului

Normele privind poluarea au fost instituite de Uniunea Europeană în 1992, când a apărut norma Euro 1. În 1996 au apărut mașinile Euro 2, pentru ca apoi producătorii auto să treacă la motoare Euro 3 în 2000. Asta înseamnă că prin „proiectul oxygen” Gabriela Firea va interzice mașinile mai vechi de anul 2000 din centrul capitalei.

Restricția o să apară în ZACA – Zona de Acțiune pentru Calitatea Aerului – care include un perimetru care delimitează centrul orașului de celelalte zone: Piața Victoriei – bd. Iancu de Hunedoara – sos. Stefan cel Mare – str. Polona – str. Mihai Eminescu – str. Traian – /bd. Nerva Traian – bd. Gheorghe Sincai – str. Lanariei – Calea Serban Voda – bd. Marasesti – str. Mitropolit Nifon – bd. Libertatii – Calea 13 Septembrie – str. Izvor – str. B.P. Hasdeu – str. Vasile Parvan – str. Berzei – str. Buzesti – Piața Victoriei.

Ce mașini vor fi interzise în centrul capitalei de taxa Gabrielei Firea
Ce mașini vor fi interzise în centrul capitalei de taxa Gabrielei Firea *foto: pmb.ro

Toate Daciile vechi vor fi interzise în centrul Capitalei de la 1 ianuarie 2020

Printre cele mai cunoscute modele de mașini care nu vor mai avea acces în centrul Capitalei se numără toate Daciile înainte de preluarea fabricii de la Pitești de către Renault. Astfel, nu te vei mai putea plimba pe la Unirii cu Dacia 1310, 1410, Nova sau Supernova, nu mai zic de mașinile mai vechi. Totodată, o parte din modele Daewoo, precum Cielo, Tico sau chiar și primele modele Matiz.

Printre modelele mai de „rasă” care vor fi interzise în centrul Capitalei se numără mașini precum BMW 316, 318 sau 520. Totodată, generația mai veche de VW Passat sau generația a III-a a VW Golf vor fi interzise în mijlocul Bucureștiului, precum și seriile Mercedes din anii ‘90 sau chiar mai vechi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×