Care este programul de distribuție a mâncării în București pentru categoriile sociale vulnerabile. Ce trebuie să facă persoanele de peste 65 de ani

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
27/03/2020, 12:56
Care este programul de distribuție a mâncării în București pentru categoriile sociale vulnerabile. Ce trebuie să facă persoanele de peste 65 de ani
Primăria Capitalei a anunțat care este programul de distribuție a mâncării în București pentru categoriile sociale vulnerabile

Primăria Capitalei a anunțat vineri, printr-un comunicat, care este programul de distribuție a mâncării în București pentru categoriile sociale vulnerabile.

Care este programul de distribuție a mâncării în București pentru categoriile sociale vulnerabile

Conform Agerpres, persoanele care fac parte din categorii sociale vulnerabile pot beneficia de mâncare caldă oferită de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, de luni până vineri, între orele 12:00-15:00, prin programul de distribuție al mâncării.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Primăria Capitalei a anunțat locațiile din care poate fi ridicată hrana:

  • Complexul de Servicii Sociale Ominis din strada Turnu Măgurele, nr 17A, sector 4;
  • Cantina Ferentari din Calea Ferentari nr. 91, sector 5;
  • Cantina Sfântul Constantin din strada Sfântul Constantin nr. 8, sector 1;
  • Cantina Griviţa din Calea Griviţei nr. 216 , sector 1;
  • Complexul de Servicii Sociale Sfântul Ioan din bulevardul Theodor Pallady nr. 64, sector 3;
  • Clubul Copiilor din strada Mitropolit Filaret nr. 41 – 41A.

Persoanele care pot mânca la aceste cantine sunt cele care nu beneficiază în mod regulat de serviciile cantinelor sociale – acestea fac obiectul unei alte proceduri de distribuţie în masă.

Pachetul de hrană are produse pentru 30 zile pentru două persoane

Potrivit Primăriei Municipiului București, ”o persoană fără venit, nedeplasabilă sau pensionar cu venit sub 705 lei, familie monoparentală în dificultate socio-economică” are două opţiuni.

Hrană caldă la domiciliu se livrează prin voluntari din două în două zile, iar pachetul de bază care conţine: 1 litru ulei, pastă de tomate – borcan 750 gr, conservă pate ficat 200gr – 2 cutii, conservă peşte 170 gr – 2 cutii, fasole verde/galbenă 720 grame – 1 borcan, mazăre boabe 720 gr – 1 borcan, paste făinoase 500 gr – 1 pachet, 1 kg zahăr, 1 kg făină, 1 kg mălai, 1 kg orez, biscuiţi/croissant – 1 pachet/bucată.

Acest pachet este calculat cu produse pentru 30 zile pentru două persoane. Pachetul se acordă o singură dată, cu menţiunea că după încetarea stării de urgenţă, în baza dosarului pentru cantină socială, persoanele respective beneficiază de masă în programul de cantină socială.

Persoanele aflate în autoizolare sunt rugate să sune la Direcţiile generale de asistenţă socială din sectorul unde au domiciliul. De asemenea, persoanele de peste 65 de ani sunt rugate să sune Direcţiile generale de asistenţă socială din sectorul unde au domiciliul pentru a fi luate în evidenţă.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat pe Facebook că vor fi luate mai multe măsuri menite să ajute oamenii să treacă mai ușor peste autoizolare. Firea a anunțat că activitatea culturală a orașului se va muta pe internet.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×