„Revin la întrebarea des întâlnită şi anume: suntem pregătiţi să facem faţă unui cutremur? Răspunsul este unul evident: Cu siguranţă, în ultimii ani nivelul nostru de pregătire a crescut, însă nu atât de mult încât să fim mulţumiţi şi să stăm liniştiţi. (…)
Dotarea realizată în ultimii ani şi proiectele ce urmează a fi realizate în cursul anilor 2018 – 2020 ne vor ridica şi mai mult nivelul de pregătire, însă tot nu vom putea afirma că este suficient şi putem sta liniştiţi, pentru că vor fi întotdeauna măsuri noi de luat şi proiecte noi de implementat.
Pentru a fi cât mai bine pregătiţi să facem faţă unui cutremur major este nevoie de o componentă puternică de prevenire, iar această componentă este una foarte costisitoare la prima vedere”, a afirmat Arafat.
„O altă condiţie pentru a fi bine pregătiţi este stabilitatea în sistemul de urgenţă, o viziune clară şi o strategie pentru câţiva ani care să nu fie modificată şi care să fie respectată. Păstrarea unui sistem integrat puternic este cel mai bun mod de a răspunde rapid şi eficient unor situaţii imprevizibile, iar România a devenit un exemplu în acest sens”, a spus Arafat.
Sursă: AGERPRES
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere