Capitala, blocată de proteste! Taximetriştii, dar şi poliţiştii, îşi cer drepturile în stradă!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
20/12/2017, 10:50
Capitala, blocată de proteste! Taximetriştii, dar şi poliţiştii, îşi cer drepturile în stradă!

Capitala este paraliyată de proteste! Peste 5.000 de transportatori protestează în faţa Guvernului faţă de pirateria şi concurenţa neloială, a anunţat Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR). Poliţiştii au ieşit şi ei în stradă, supăraţi că salariul lor va fi diminuat, după „revoluţia fiscală” adoptată de Guvern!

Protestul transportatorilor este programat de la ora 9.30. De asemenea, sunt programate proteste, în intervalul 9.00 – 20.00, şi în alte oraşe, precum Timişoara, Arad, Iaşi, Braşov, Bacau, Craiova şi Constanta. „Chiar dacă primarul general, Gabriela Firea, a luat hotărârea eliminării concurenţei neloiale din Bucureşti, restul ţării suferă în continuare din cauza concurenţei neloiale şi a pirateriei, astfel încât protestele vor continua. Miercuri, 13 decembrie, COTAR a renunţat la protestul care deja era anunţat, în contextul funeraliilor regale, dar şi pentru a aştepta ca ministrul Transporturilor, Felix Stroe, să-şi ducă la îndeplinire promisiunea pe care ne-a făcut-o, la întâlnirea la care ne-a convocat înainte de mitingul anunţat”, se arată în comunicatul COTAR.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Capitala, blocată de proteste! „Permiteţi să raportez: plouă în post”

Peste 100 de poliţişti şi angajaţi din penitenciare protestează miercuri în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne, faţă de subfinanţarea din sistem. Conform organizatorilor, sunt aşteptaţi să vină la manifestaţie şi numeroşi poliţişti din ţară. Manifestanţii au vuvuzele şi tober şi poartă pancarte pe care scrie: „Permiteţi să raportez: plouă în post”.

Ei mai invocă transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat , pe care îl consideră „un experiment social ce afectează milioane de salariaţi, inclusiv poliţiştii”, dar şi „promisiunile neonorate ale ministrului Afacerilor Interne, în sensul că va modifica Statutul poliţistului, rămase simple vorbe goale, după ce luni de zile s-a mimat negocierea”, susţin poliţiştii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×