Cântăreața Nancy Holloway a încetat din viață. Doliu în lumea muzicii

Cântăreața Nancy Holloway a încetat din viață. Doliu în lumea muzicii
Nancy Holloway a fost una dintre cele mai iubite interprete de jazz

O veste tristă a căzut ca un trăznet peste lumea muzicii din Statele Unite ale Americii și nu numai. A încetat din viață Nancy Holloway, una dintre cele mai cunsocute și apreciate cântărețe de jazz din toate timpurile. De origine americană, aceasta s-a mutat în Franța în 1960 şi a cunoscut succesul printre idolii muzicii cunoscute sub denumirea de  yé-yé.

A murit Nancy Holloway, o cunoscută cântăreață de jazz

Îndrăgita artistă s-a stins din viață în cursul zilei de miercuri, 28 august, la locuinţa sa din Paris, la vârsta de 86 de ani, anunțul fiind făcut chiar de Christophe Mouty, cel care în ultimii ani a devenit curatorul său.

Nancy Holloway a murit în această dimineaţă la locuinţa sa. Ea a părăsit scena în 2008 din cauza problemelor de sănătate”, a transmis acesta prin intermediul unui mesaj dat publicității pe contul personal de Facebook.

Nancy Holloway a lăsat SUA pentru Franța

Nancy Brown, sau Nancy Holloway- pe numele său de scenă, s-a născut pe 11 decembrie 1932 în Cleveland, Statele Unite ale Americii, însă a luat hotărârea să se stabilească în Franța pentru a-și încerca norocul în lumea muzicală, iar decizia s-a dovedit a fi una extrem de inspirată. Succesul l-a căpătat odată cu reinterpretarea în limba franceză a melodiei lui Dionne Warwick „Don’t Make Me Over”, care a devenit astfel „T’en vas pas comme ça”.

Îndrăgostindu-se iremediabil de Franţa, cântăreaţa de culoare s-a bucurat de o carieră presărată cu numeroase hituri, printre care  „Dis-lui que je ne suis pas la” în duet cu Nino Ferrer, „Dernier baiser”, „J’ai découvert Paris” și „Prends garde a toi”.  „Nancy a lucrat cu cei mai mari artişti şi producători internaţionali de muzică jazz, precum şi cu nume mari din lumea divertismentului, precum Sammy Davis Junior, Quincy Jones şi Dizzy Gillespie„, a mai spus Christophe Mouty, curatorul său.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×