CANNES 2016. Începe cel mai prestigios festival de film din lume

Mirela Apostol   
în Hotnews
11/05/2016, 13:45
CANNES 2016. Începe cel mai prestigios festival de film din lume

CANNES 2016. Începe cel mai prestigios festival de film din lume. Sunt aşteptaţi, printre alţii, Julia Roberts, George Clooney, Charlize Theron şi Sean Penn. În această companie selectă se vor afla şi mai mulţi regizori şi actori români. Ţara noastră este reprezentată mai bine ca oricând la această ediţie a festivalului: cinci filme, la diferite secţiuni.

CANNES 2016. 21 de filme îşi vor disputa premiul cel mare, Palme d’or. Alături de cele mai noi pelicule ale unor regizori multipremiaţi ca Pedro Almodovar, Jim Jarmusch sau fraţii Dardenne, concurează două filme româneşti.

CANNES 2016. Cristi Puiu, premiat în 2005 pentru „Moartea domnului Lăzărescu” la secţiunea ,,Un Certain regard” a festivalului de la Cannes, a fost ales anul acesta cu „Sierra Nevada”.

CANNES 2016. La rândul său, Cristian Mungiu, participă pentru a treia oară la Cannes cu „Bacalaureat”, după ce a luat Palme d’Or în 2007 pentru „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” şi premiile pentru scenariu şi interpretare feminină, în 2012, pentru „După dealuri”. România mai are scurtmetrajul „4:15 p.m. sfarsitul lumii” în competiţia oficială şi „Toate fluviile curg în mare”, la secţiunea Cinéfondation.

CANNES 2016. Pelicula „Câini”, în regia lui Bogdan Mirică, participă la secţiunea Un Certain Regard .

CANNES 2016. Competiţia începe în această seară cu pelicula „Cafe Society”, a lui Woody Allen, cu Jesse Eisenberg şi Kristen Stewart în rolurile principale. Actriţa a fost deja poreclită de organizatori regina Cannes-ului, pentru că mai are încă un film în competiţie, „Personal Shopper”, în regia francezului Olivier Assayas. În afară de ea, pe covorul roşu sunt aşteptaţi George Clooney, Julia Roberts, Charlize Theron şi Sean Penn.

CANNES 2016. Vedete sunt şi în juriu: actriţele Kirsten Dunst şi Vanessa Paradis, dar şi regizorul maghiar Laszlo Nemes, proaspăt premiat cu Oscarul pentru cel mai bun film străin, vor delibera sub conducerea regizorului George Miller.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×