Când scăpăm de vremea rea? Specialiștii meteo anunță că primăvara va veni abia în luna aprilie

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
12/03/2019, 09:14
Când scăpăm de vremea rea? Specialiștii meteo anunță că primăvara va veni abia în luna aprilie GALERIE FOTO
Avertizari ANM pentru jumatate de tara

Primăvara a avut doar un episod foarte scurt, zilele trecute, când s-au înregistrat și 25 de grade Celsius, deoarece iarna pare că a revenit în multe zone din țară, iar ANM nu mai încetează cu avertizările! „De-abia din aprilie vom putea vorbi mai mult de primăvară, a declarat la Digi24 meteorologul Meda Andrei.

ANM avertizează că revin ninsorile

„Deocamdată, în martie, ca în fiecare an am avut şi manifestări de iarnă. Nu e neobişnuit. Anul trecut am avut viscol în 22 martie. În 2017, am avut viscol în zona Moldovei în 19-21 aprilie.

Se poate întâmpla orice, chiar şi în martie şi aprilie. Pe măsură ce înaintăm în primăvară, astfel de manifestări sunt tot mai rare şi durează tot mai puţin, dar ele pot exista”, a spus Meda Andrei.

avertizari ANM
Avertizarile ANM arata ca primavara este destul de departe

Avertăzarea ANM, valabilă pentru jumătate de țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de vreme rea în jumătate de ţară. Sunt aşteptate precipitații în general moderate cantitativ și intensificări ale vântului. De asemenea, până luni la ora 16 este în vigoare o atenţionare meteorologică cod galben de intensificări ale vântului la munte, ninsori viscolite la peste 1800 m. Meteorologii avertizează că intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în celelalte regiuni, cu viteze în general de 50…60 km/h, iar în Moldova și Transilvania, rafalele vor atinge 60…70 km/h.

De luni seara plouă în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și sud-estul Transilvaniei vor fi precipitații. Acestea vor depăși 10 l/mp și local 15…20 l/mp și vor fi sub formă de ploaie și lapoviță, dar temporar și pe arii relativ restrânse și sub formă de ninsoare.

În regiunile sudice și sud-estice, local vântul va avea intensificări, la rafală se vor atinge viteze în general între 45 și 55 km/h, iar pe litoral de până la 60…70 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, izolat mai consistent. Temporar vântul va avea viteze de 50…60 km/h, iar la altitudini mai mari de 1500 m de peste 70 km/h, zăpada va fi spulberată și ninsoarea viscolită.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×