Când poate fi vizitat Palatul Parlamentului. Cât costă intrarea în Casa Poporului

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
23/01/2019, 19:27
Când poate fi vizitat Palatul Parlamentului. Cât costă intrarea în Casa Poporului
Pensii speciale pentru funcționarii parlamentari! Șoferii, venituri mai mari decât din salariu! Câți bani se vor da

Unul dintre principalele obiective turistice din România nu poate fi vizitat până pe 1 iulie. Palatul Parlamentului, ori Casa Poporului după cum mai este cunoscut, este închis în contextul în care în 2018 numărul turiștilor a crescut comparativ cu anul 2017. Decizia a fost luată pentru perioada în care România deține președinția Consiliului UE. Pe site-ul Camerei Deputaților se arată în ce perioadă locurile sunt limitate.

„În perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019, sălile Centrului Internațional de Conferințe vor găzdui lucrările Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. n această perioadă, vizitarea Palatului Parlamentului va fi posibilă doar sub forma unor tururi restrânse și doar într-un număr redus de zile. Locurile limitate puse la dispoziție pentru lunile ianuarie – februarie 2019 au fost deja rezervate”, este scris pe site-ul Camerei Deputaților.

Palatul Parlamentului nu poate fi zicitat până pe 1 iulie

Cu toate acestea, în momentul în care cineva telefonează la numărul destinat rezervărilor, i se spune că până pe 1 iulie nu se poate vizita instituția. Prețul unui bilet standard este de 40 de lei/persoană pentru adulți, 20 lei pentru studenții cu vârste cuprinse între 19 și 26 de ani, cu carnetul de student vizat, și 10 lei pentru copii.

Când poate fi vizitat Palatul Parlamentului. Cât costă intrarea în Casa Poporului
Prețul unui bilet standard este de 40 de lei/persoană pentru adulți, 20 lei pentru studenți și 10 lei pentru copii

Experții în turism afirmă că cele șase luni în care țara deține președinția UE, numărul străinilor care vor călca pragul României va crește. De altfel, Tudor Ionescu, consilier general, a propus un proiect ce prevede promovarea turistică a Capitalei pe perioada cât aceasta deține președinția Consiliului Uniunii Europene.

Intrarea în Casa Poporului costă între 10 și 40 de lei

„Pentru a profita de oportunitatea pe care aceste şase luni ni le oferă trebuie să oferim turiştilor care vin în Bucureşti în această perioadă veritabile experienţe în funcţie de ceea ce-i interesează pe ei şi-n funcţie de locurile şi evenimentele cele mai bune pe care Capitala României le poate oferi.

Când poate fi vizitat Palatul Parlamentului. Cât costă intrarea în Casa Poporului
Sala C.A Rosetti

Astfel, instituţiile Primăriei Municipiului Bucureşti vor dezvolta experienţe în funcţie de specificul activităţilor lor, în care să îmbine elementele cele mai frumoase de promovat din viaţa bucureşteană cu elemente ale Uniunii Europene. Aceste experineţe oferite turiştilor sunt menite să arate frumuseţea turistică, socială, culturală a Bucureştiului şi a României”, se arată în proiectul propus de consilierul general.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×