Când apar rezultatele oficiale exit poll din turul 2 al alegerilor prezidențiale. Institutele care fac sondajele

Daniel Scripcaru   
în Alegeri Prezidențiale 2019
24/11/2019, 07:38
Când apar rezultatele oficiale exit poll din turul 2 al alegerilor prezidențiale. Institutele care fac sondajele
Când apar rezultatele oficiale exit poll din turul 2 al alegerilor prezidențiale. Sursa foto: dw.com

ȘTIRIMONDENE.FANATIK.RO vă spune exact când apar rezultatele oficiale exit poll din turul 2 al alegerilor prezidențiale, așadar vă vom anunța în timp real cine este președintele României pentru următorii cinci ani.

Când apar rezultatele oficiale exit poll din turul 2 al alegerilor prezidențiale

Duminică, 24 noiembrie, ora 21:00. Atunci vor fi date publicității primele exit poll-uri care spun cine a câștigat turul 2 al alegerilor prezidențiale! Biroul Electoral Central a acreditat trei institute să realizeze sondaje la ieşirea de la urne.

Acestea sunt Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS), Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) şi Grupul de Studii Socio-Comportamentale (Avangarde). Sondajale de opinie ale celor trei institute vor fi publicate duminică, la ora 21.00.

Peste 141 de mii de voturi în primele 20 de minute

Secțiile de votare au fost deschise și în România, iar primii alegători și-au și făcut apariția. În primele 20 de minute de la deschiderea secțiilor de votare, peste 71 de mii de oameni au votat pe listele permanente și peste 41 de mii pe listele suplimentare. În total, peste 141 de mii de cetățeni au votat în primele 20 de minute de la deschiderea secțiilor de votare.

Dacă în țară s-au deschis urnele duminică, românii din diaspora votează deja de trei zile! Peste hotare, urnele s-au deschis de vineri și se vor închide duminică seara, la ora 21:00. Programul secțiilor de votare, atât în țară, cât și în străinătate, se poate prelungi însă până la ora 23:59, în funcție de numărul de votanți aflați în secția de votare, dar și în afara ei.

În afara țării, au votat până duminică, ora 7:25, un număr de 383.805 de alegători, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate din numărul total românilor aflați peste hotare.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis, miercuri, că numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente este de 18.217.411 de persoane, iar în total în străinătate figurează 715.064 de cetăţeni români cu drept de vot la scrutinul din 24 noiembrie.

„Autoritatea Electorală Permanentă informează că în perioada electorală Registrul electoral a fost actualizat atât prin importuri de date de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date şi de la Direcţia Generală de Paşapoarte, cât şi prin radieri ale persoanelor efectuate în cadrul primăriilor”, potrivit AEP.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×