Călin Popescu Tăriceanu se felicită încă o dată pentru ieșirea de la guvernare: „Probabil cea mai importantă decizie pe care am luat-o anul acesta”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
26/12/2019, 17:19
Călin Popescu Tăriceanu se felicită încă o dată pentru ieșirea de la guvernare: „Probabil cea mai importantă decizie pe care am luat-o anul acesta”
Călin Popescu Tăriceanu amintește cu bucurie de momentul în care ALDE a ieșit de la guvernare. Sursa foto: B1 TV

Călin Popescu Tăriceanu nu regretă absolut deloc că a luat decizia de a rupe alianța cu Partidul Social Democrat, renunțând astfel la guvernare. Ba din contră, liderul ALDE consideră că acesta este unul dintre cei mai importanți pași făcuți de formațiunea sa politică în anul ce se apropie de sfârșit, chiar dacă hotârea sa a surprins-o chiar și pe Viorica Dăncilă, care la acea vreme era prim-ministru și președinte PSD.

Călin Popescu Tăriceanu nu regretă ieșirea de la guvernare: „Pe doamna Dăncilă a surprins-o”

Probabil cea mai importantă decizie pe care am luat-o anul acesta împreună cu formațiunea pe care o conduc a fost ieșirea de la guvernare. Ieșire de la guvernare care pe doamna Dăncilă a surprins-o pentru că mergea pe o logică rudimentară de genul «câinele nu pleacă de la măcelărie».

Anul acesta, în repetate rânduri, începând de la construcția bugetului la începutul anului și ulterior am avertizat-o că mergem într-o direcție proastă. Că suntem într-o stare de permanentă defensivă, că nu există un set de politici publice care să se adreseze agendei cetățeanului. Toate aceste avertismente nu au fost luate în seamă, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la Antena 3.

„Viorica Dăncilă a încercat să distrugă ALDE”

Totodată, liderul ALDE a lansat un atac dur la adresa Vioricăi Dăncilă, pe care a acuzat-o că a încercat să-i distrugă formațiunea politică, imediat ce aceasta a hotărât să renunțe la guvernare, prin „racolarea forțată a unor membri”.

Cu gesturi politice de genul acesta eu nu am fost obișnuit și nici nu o să mă obișnuiesc vreodată”, afirmă Tăriceanu.

În final am hotărât să ieșim de la guvernare. Ceea ce s-a întâmplat ulterior pe mine m-a surprins foarte mult pentru că decizie doamnei Dăncilă și a conducerii PSD a fost de a distruge pur și simplu ALDE.

Prin încercarea de racolare forțată a unor membri ai partidului. Propunerea pe care au făcut-o de a îi copta în guvern, așa încât să se dea aparența continuării funcționării coaliției. Cu gesturi politice de genul acesta eu nu am fost obișnuit și nici nu o să mă obișnuiesc vreodată cu gândul.

Reacția noastră a fost una de legitimă apărare. De aceea guvernul în final, la moțiunea de cenzură a căzut. Ulterior am avut instalarea unei nou Guvern”, a mai spus fostul președinte al Senatului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×