Calendar Ortodox 21 noiembrie- Intrarea Preasfintei Fecioare Maria în Templu

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
20/11/2018, 20:33
Calendar Ortodox 21 noiembrie- Intrarea Preasfintei Fecioare Maria în Templu
Astăzi, 21 noiembrie, se prăznuiește Intrarea în Templu a Preasfintei Fecioare Maria!

Calendarul creștin ortodox indică astăzi, miercuri, 21 noiembrie indică intrarea în Templu a Născătoarei de Dumnezeu și pururea Fecioară. Aceasta mai este numită Ovidenie. Spusele rămase în urmă arată că părinții Fecioarei Maria, Ioachim și Ana, au dus-o de mică la Templul evreiesc, unde a slujit și trăit până în momentul în care s-a logodit cu Sfântul Iosif.

Templul era condus de preotul Zaharia, care îl avea ca fiu pe Ioan Botezătorul. 21 noiembrie este considerată o zi a luminii, iar cei mai credincioși se roagă ca moartea să nu înfrângă viața.

Calendar Ortodox 21 noiembrie-Intrarea în Biserică a Maicii Domnului

Preasfânta Fecioară Maria este prăznuită astăzi, 21 noiembrie, pentru Intrarea în Templul Divin, potrivit calendarului creștin ortodox. Maica Domnului a venit pe lume datorită credinței imense ale părinților, Ioachim și Ana. Aceștia se rugau curat ca mulți copii să vină în viața lor, promițând ca „dar” aducerea în Templu a celor mici și slăvirea la Domnul. Așadar, Ioachim și Ana o aduc pe Fecioara Maria în Templu. Tatăl lui Ioan Botezătorul, preotul Zaharia, a fost cel care i-a întâmpinat pe părinții Fecioarei în biserică, unde a rămas timp de 15 ani de zile. Maria a fost adusă Templului pentru a deveni în cele din urmă Sfânta Sfintelor lui Dumnezeu.

„Ceea ce s-a hranit in Sfanta Sfintelor, celei imbracate cu credinta si cu intelepciune si cu neintinata feciorie, mai marele Gavriil i-a adus din ceruri inchinaciune. Ea, Maica Domnului, este purtătoare de grijă şi organizatoarea generoasă a banchetului desfătării dumnezeieşti şi îndumnezeitoare;

şi, simplu spus, Mama Celui care pentru bunătatea Lui negrăită S-a făcut frate al nostru, e procuratoare şi repartizatoare autentică a tuturor darurilor supranaturale şi necreate ale Duhului dumnezeiesc care se dau acum şi care sunt încă adunate în vistierie, prin care ne facem fraţi şi comoştenitori a lui Hristos. Căci aşa cum fiecare mamă dă copiilor ei simpla existenţă, tot aşa şi Mama lui Dumnezeu dăruie tuturor existenţa fericită.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×