Calendar ortodox 20 decembrie: Sfântul Mucenic Ignatie, purtătorul de Dumnezeu

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
19/12/2018, 19:55
Calendar ortodox 20 decembrie: Sfântul Mucenic Ignatie, purtătorul de Dumnezeu GALERIE FOTO
Calendar ortodox 20 decembrie: Sfântul Mucenic Ignatie, purtătorul de Dumnezeu

Pe 20 decembrie 2018, credincioşii îl prăznuiesc pe Sfântul Mucenic Ignatie, purtătorul de Dumnezeu, conform calendarului ortodox. Acesta a avut o moarte teribilă, după ce a fost aruncat la lei. „În Roma a fost aruncat în stadion şi a fost sfâşiat de leii sloboziţi asupra lui, de i-au rămas numai oasele cele mari. Pe acestea le-au adunat creştinii şi le-au dus în Antiohia”, scrie calendarortodox.

Tot pe 20 decembrie, credincioşii îi pomenesc pe Cuviosul Părintelui nostru Filogonie, patriarhul Antiohiei, pe Sfântul noului Mucenic Ioan cel din insula Tasos, care a suferit mucenicia în Constantinopol, în anul 1652 şi s-a săvârşit de sabie, pe Sfântul Părintele nostru Ioan din Kronstadt.

Calendar ortodox 20 decembrie: Sfântul Mucenic Ignatie

Conform calendar ortodox, Sfântul Mucenic Ignatie, a fost „urmaş al apostolilor, al doilea patriarh al Bisericii Antiohiei după Evod, a fost împreună cu Policarp, episcopul Bisericii Smirnei, ucenic al Sfântului Evanghelist Ioan. Când împăratul Traian a trecut prin Antiohia împotriva parţilor, Sfântul Ignatie a fost adus înaintea lui. Împăratul l-a cercetat îndelung şi a văzut că nu poate fi întors de la credinţa în Hristos.”

 

Calendar ortodox 20 decembrie: Sfântul Mucenic Ignatie, purtătorul de Dumnezeu
Calendar ortodox 20 decembrie: Sfântul Mucenic Ignatie, purtătorul de Dumnezeu

„De aceea a fost chinuit îndelung şi în felurite chipuri; dar arătându-se mai tare decât chinurile, a fost trimis legat la Roma, păzit de zece ostaşi, ca să fie dat mâncare fiarelor sălbatice. În drum spre Roma, a întărit Bisericile din cetăţile prin care trecea şi se ruga să fie mâncat de fiare, „ca să ajung, spunea el, pâine curată lui Dumnezeu'”, se arată pe Calendarul Ortodox.

Calendarul ortodox pe 2018
Calendarul ortodox pe 2018, din Arhiepiscopia Aradaului. Pe 20 decembrie sunt pomeniţi mai mulţi sfinţi

Cuviosului Părintelui nostru Filogonie, patriarhul Antiohiei, este şi el pomenit pe 20 decembrie. Acesta „apăra pe oameni, şi-i făcea pe cei nedreptăţiţi mai puternici decât cei ce îi nedreptăţeau; mai pe urmă, a păstorit cu dreptate turma lui Hristos.”

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×