Calendar ortodox 17 noiembrie. Este prăznuit Sfântul Ierarh Grigorie

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
16/11/2019, 14:16
Calendar ortodox 17 noiembrie. Este prăznuit Sfântul Ierarh Grigorie
Calendar ortodox 17 noiembrie

Calendarul ortodox îl prăznuiește pe dat de 17 noiembrie pe Sfântul Ierarh Grigorie. Acesta a trăit în zilele împăratului Aurelian şi era din părinţi elini şi de tânăr a ales să urmeze calea Domnului. partea cea bună, cunoscând adevărata credinţă în Hristos. Crescând el în vârsta, creştea şi dreapta credinţă într-însul.

Sfântul Ierarh Grigorie este prăznuit pe data de 17 noiembrie de calendarul ortodox

După ce a fost hirotonit episcop al Neocezareii de Fedim, episcopul Amasiei, şi după ce a mers la biserica ce i s-a dat, Sfântul Ierarh Grigorie, prăznuit pe 17 noiembrie de calendarul ortodox, se spune că a făcut multe minuni, care nu s-au auzit, şi mai mari decât se pot crede. Se spune că a mutat din loc o piatră mare cât un munte, doar prin rugăciune, a alungat demoni, a secat un lac imens pentru a stinge un conflict între doi frați care doreau acel luciu de apă.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Sfântul Grigorie a oprit calea unui râu, după ce a înfipt toiagul său în râul respectiv. Apa s-a îndepărtat de toiag, iar din acel toiag a răsărit un pom imens, de care apa s-a ținut departe. Pe un evreu, ce se prefăcea că este mort zăcând răsturnat, l-a făcut cu adevărat mort, precum el se prefăcea.

Sfântul Ierarh Grigorie a făcut nenumărate minuni

Altădată iarăşi făcând rugăciune în munte, s-a arătat ca fiind copac celor ce căutau să-i facă rău. Deci, venind vremea trecerii către Domnul, a mulţumit lui Dumnezeu că, primind cetatea sa cu mulţi oameni şi fiind plină de necredincioşi şi păgânătate, a lăsat-o cu toţi aşezaţi în credinţă. În ziua sfântului Grigorie se spune că nu este bine să muncești și nici să speli haine. E bine să mergi la biserică și să aprinzi o lumânare pentru sufletele celor decedați, spre iertarea păcatelor.

Tot în această zi, se face pomenirea Părintelui nostru Cuviosului şi Mărturisitorului Lazăr zugravul, pomenirea Preacuviosului Părintelui nostru Zaharia Ciobotarul şi a lui Ioan, pomenirea Preacuviosului Longhin, care cu pace s-a săvârşit.

Tot în această zi, pomenirea Sfântului Ghenadie, patriarhul Constantinopolului, care cu pace s-a săvârşit, are loc pomenirea Sfântului Maxim, patriarhul Constantinopolului, pomenirea Preacuviosului Iustin, care cu pace s-a săvârşit.

Tot în această zi, pomenirea Cuviosului Ghenadie, cel ce s-a nevoit în Mănăstirea Vatoped, şi a fost dochiar, şi s-a învrednicit a vedea cum un butoi gol a izvorât untdelemn prin minunea Născătoarei de Dumnezeu, şi care cu pace s-a săvârşit.

Închide ×