Calendar ortodox 12 octombrie. Sunt prăznuiți Sfinții Mucenici Tarah, Prov și Andronic

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
11/10/2019, 20:52
Calendar ortodox 12 octombrie. Sunt prăznuiți Sfinții Mucenici Tarah, Prov și Andronic GALERIE FOTO
Calendar ortodox 12 octombrie. Sursa foto: antena1.ro

Calendarul ortodox îi prăznuiește pe 12 octombrie pe Sfinții Mucenici Tarah, Prov și Andronic. Aceștia au trăit în vremea împăratului Dioclețian (284-305) și au murit la fel ca mulți alți sfinți, după ce au refuzat să renunțe la credința lor și să se închine idolilor.

Calendarul ortodox îi prăznuiește pe 12 octombrie pe Sfinții Mucenici Tarah, Prov și Andronic

Tarah s-a născut în Claudiopolisul Siriei, Prov a fost din Perga Pamfiliei, iar Andronic a fost fiul unui cetățean de mare vază din Efes. După ce au fost torturați în mai multe cetăți, au fost aruncați în față fiarelor împreună cu câțiva criminali. Fiarele i-au sfâșiat pe criminali, în vreme ce sfinții au ieșit nevătămați.

În urmă acestei minuni, mulți cetățeni au primit credință în Hristos. Chiar dacă cei trei au fost cruțați de fiare, au fost uciși de soldați la porunca proconsulului Numerian Maximus.

Calendar ortodox 12 octombrie
Calendar ortodox 12 octombrie. Sursa foto: doxologia.ro

Sfinții Mucenici Tarah, Prov și Andronic au fost aruncați la lei, dar fiaree nu s-au atins de ei

Deși trupurile acestora au fost amestecate cu cele ale criminalilor, Dumnezeu le-a descoperit unor creștini în chip minunat care sunt trupurile martirilor, după ce un număr de trei lumânări s-au arătat deasupra trupurilor acestora. Astfel, trupurile celor trei sfinți au fost luate de credincioși și îngropați cu cinste.

Românii se pot închina la părți din moaștele celor trei sfinți, care se află la Biserica Memorială Mihai Viteazul din Albă Iulia.

„De isprăvile sfinţilor mucenici Puterile Îngereşti foarte s-au mi­nunat; că fiind un trup muri­tor, pe vrăjmaşul cel fără de trup cu Puterea Crucii nevoindu-se tare, l-au biruit nevăzut. Şi acum se roagă Domnului să se miluiască sufletele noastre”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×