Cafeaua este, conform multor studii realizate de universităţi faimoase în întreaga lume, foarte benefică organismului uman, datorită unor antioxidanţi care au rolul de a îndepărta radicalii liberi de la nivelul organismului.
Cu toate acestea, există alte cercetări care arată că antioxidanţii respectivi pot avea efecte adverse asupra organismului nostru. Acest inconvenient intervine în momentul în care consumăm cafeaua înaite de masă, pe stomacul gol.
Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURICafeaua pe stomacul gol face mai mult rău decât bine
De aceea experţii recomandă să nu ne bem cafeaua pe stomacul gol, dimineaţa. Explicaţia specialiştilor? Nivelul de cortizol se ridică foarte rapid, iar organismul va avea nevoie de mai mult timp pentru a-l scădea, astfel încât să ajungă la un nivel normal. Cortizolul este un hormon care ne controlează ceasul biologic şi abilitatea noastră de a rămâne treji.
De asemenea, consumul cafelei pe stomacul gol ridică şi nivelul acizilor gastrici, ceea ce poate duce la balonare sau chiar la stări de vomă. Drept pentru care, cafeaua ar trebui consumată la o oră după ce v-aţi trezit, şi neapărat nu fără a mânca ceva înainte. O felie de pâine, un sendviş sau ceva oricât de mic poate fi mâncat înaite de cafea.
- Ilie Năstase, viață amoroasă zbuciumată! Câte soții a avut fostul mare tenismen român
- Ana Morodan a fost deconspirată! Ce obicei bizar are „Contesa Digitală”
- La asta sigur nu te-ai fi așteptat! Un papagal latră laolaltă cu câinii pentru a proteja casa stăpânului VIDEO
- Mihaela Rădulescu le răspunde subtil celor care o critică: „Câtă energie consumăm judecând”
- Uluitor! Acum poți câștiga peste 250 de milioane în timp record. Nu rata ocazia!