Cafeaua este, conform multor studii realizate de universităţi faimoase în întreaga lume, foarte benefică organismului uman, datorită unor antioxidanţi care au rolul de a îndepărta radicalii liberi de la nivelul organismului.
Cu toate acestea, există alte cercetări care arată că antioxidanţii respectivi pot avea efecte adverse asupra organismului nostru. Acest inconvenient intervine în momentul în care consumăm cafeaua înaite de masă, pe stomacul gol.
Cafeaua pe stomacul gol face mai mult rău decât bine
De aceea experţii recomandă să nu ne bem cafeaua pe stomacul gol, dimineaţa. Explicaţia specialiştilor? Nivelul de cortizol se ridică foarte rapid, iar organismul va avea nevoie de mai mult timp pentru a-l scădea, astfel încât să ajungă la un nivel normal. Cortizolul este un hormon care ne controlează ceasul biologic şi abilitatea noastră de a rămâne treji.
De asemenea, consumul cafelei pe stomacul gol ridică şi nivelul acizilor gastrici, ceea ce poate duce la balonare sau chiar la stări de vomă. Drept pentru care, cafeaua ar trebui consumată la o oră după ce v-aţi trezit, şi neapărat nu fără a mânca ceva înainte. O felie de pâine, un sendviş sau ceva oricât de mic poate fi mâncat înaite de cafea.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17