Şi tu bei cafeaua pe stomacul gol? Nimic mai rău!

Filon Stan    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
24/01/2018, 14:07
Şi tu bei cafeaua pe stomacul gol? Nimic mai rău!

Cafeaua este, conform multor studii realizate de universităţi faimoase în întreaga lume, foarte benefică organismului uman, datorită unor antioxidanţi care au rolul de a îndepărta radicalii liberi de la nivelul organismului. 

Cu toate acestea, există alte cercetări care arată că antioxidanţii respectivi pot avea efecte adverse asupra organismului nostru. Acest inconvenient intervine în momentul în care consumăm cafeaua înaite de masă, pe stomacul gol.

Cafeaua pe stomacul gol face mai mult rău decât bine

De aceea experţii recomandă să nu ne bem cafeaua pe stomacul gol, dimineaţa. Explicaţia specialiştilor? Nivelul de cortizol se ridică foarte rapid, iar organismul va avea nevoie de mai mult timp pentru a-l scădea, astfel încât să ajungă la un nivel normal. Cortizolul este un hormon care ne controlează ceasul biologic şi abilitatea noastră de a rămâne treji.

De asemenea, consumul cafelei pe stomacul gol ridică şi nivelul acizilor gastrici, ceea ce poate duce la balonare sau chiar la stări de vomă. Drept pentru care, cafeaua ar trebui consumată la o oră după ce v-aţi trezit, şi neapărat nu fără a mânca ceva înainte. O felie de pâine, un sendviş sau ceva oricât de mic poate fi mâncat înaite de cafea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×