Cutremur pe bursele din întreaga lume! Bogaţii planetei pierd miliarde de dolari!

Filon Stan    Claudia Mîţoi   
in Stiri de ultima ora
06/02/2018, 11:02
Cutremur pe bursele din întreaga lume! Bogaţii planetei pierd miliarde de dolari!

Dezastru la toate bursele din lume! Bursele europene au deschis cu cea mai mare scădere din ultimele 20 de luni! Toate grupurile industriale sunt pe roşu. După o performanţă foarte bună la debutul lui 2018, cei mai mulţi indici de referinţă europeni şi-au şters toate câştigurile de anul acesta, într-o cursă de scăderi care pare să se extindă în a şaptea zi!

Bursa de la Bucureşti a deschis marţi pe roşu, continuând scăderile de ieri, în linie cu pieţele internaţionale, indicele principal, BET, marcand un minus de 3,23% la ora 10.00. La randul lui, BET-FI înregistra un declin de 3,50%, iar BET-NG de 3,65%. Cea mai mare scădere a fost înregistrată de Transgaz,  cu un minus de  2,04%, urmată de Transelectrica, cu minus 1,52% şi BRD cu 1,51%.

Bursele lumii sunt în cădere liberă! Bogaţii pierd miliarde!

Acţiunile companiilor americane au scăzut puternic luni, în continuarea unei şedinţe proaste de la sfârşitul săptămânii trecute, în condiţiile în care investitorii se grăbesc să iasă de pe acţiuni, aşteptându-se la creşteri de dobânzi determinate de majorarea inflaţiei.

Scăderea indicelui Dow Jones este cea mai mare ca număr de puncte – 1.175, din istorie. În procente, s-a ridicat la 4,6%. Toată lumea pune scăderea pe seama temerilor faţă de inflaţie, care ar putea reveni, determinată de condiţiile economice mult mai bune. 

Căderile bursiere de luni au redus averile celor mai bogaţi 500 de oameni din lume cu circa 114 miliarde de dolari, notează Bloomberg. Şeful Berkshire Hathaway, Warren Buffet, al treilea cel mai bogat om de pe planetă, a fost cel mai afectat, pierzând 5,1 mld. dolari, potrivit Indicelui Bloomberg al Miliardarilor. Iar scăderea averilor continuă! 

Ştirea MOMENTULUI

Alexandru Arșinel a slăbit enorm! Cum arată actorul la 79 de ani

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei STIRI MONDENE si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale STIRI MONDENE, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.