Burpee, exerciţiul fizic care îţi transformă corpul într-o armă! Îl poţi face acasă!

Filon Stan    Claudia Mîţoi   
în Video
01/12/2017, 16:50
Burpee, exerciţiul fizic care îţi transformă corpul într-o armă! Îl poţi face acasă! GALERIE FOTO

Îţi prezentăm un exerciţiu fizic pe care îl poţi face acasă şi care, cu siguranţă, te va ajuta să ajungi la forma fizică la care visezi. Va fi greu, nu te minţim. Îl vei urâ, dar, la final, ne vei mulţumi. Fibrele de muşchi vor ieşi la iveală foarte repede, iar starea ta fizică va fi una de invidiat!

Burpee este un antrenament fizic care solicită pe rând toţi muşchii corpului. Rezultatele sunt vizibile: dacă faceţi acest exerciţiu cu regularitate, corpul devine „sculptat” şi, în plus, este mult îmbunătăţită partea cardio. A fost imaginat în anii 1930 de un medic american, Royal H. Burpee, de unde şi numele, şi presupune un mix între genuflexiuni, flotări şi abdomene. Astăzi, este foarte la modă.

Burpee, exerciţiul care îţi transformă corpul într-o armă!

Care sunt paşii:

1.  Depărtaţi puţin picioarele, în poziţie verticală fiind. Îndoiţi genunchii, întindeţi braţele, ghemuiţi-vă şi atingeţi solul cu palmele, călcăiele fiind ridicate de pe sol (staţi ghemuit pe vârfurile picioarelor).

2. Sprijiniţi-vă bine cu palmele pe sol şi aplecaţi-vă un pic înainte.

3. Împingeţi cu putere picioarele în spate până ajungeţi la poziţia specifică unei flotări. Executaţi o flotare.

4. Atingeţi solul cu corpul.

5. Strângeţi din nou picioarele spre piept şi ridicaţi-vă terminând mişcarea cu o săritură cu braţele întinse pe lângă cap.

Faceţi trei serii de câte cinci astfel de mişcări compuse, cu o pauză de recuperare de un minut-un minut şi jumătate între serii. Exerciţiul poate părea simplu în imaginile de mai sus, dar în practică nu este deloc uşor. Nu trebuie să vă descurajaţi de la prima încercare, ci încercaţi să perseveraţi şi începeţi cu mişcări uşoare, nu bruşte.

Sportivii experimentaţi pot încerca să facă într-un timp dat cât mai multe exerciţii de tip burpee, dar nu trebuie să fie mai mult de un minut-două de efort. Fie că este vorba de un începător sau de un experimentat, este importantă atenţia: atunci când vă aflaţi în poziţia „flotat”, aveţi grijă să nu îndoiţi spatele. Trebuie să fie drept şi bine încordat. Exerciţiul se poate complica şi mai mult. De pildă, puteţi adăuga mai multe flotări la o serie de mişcări, pentru a lucra mai mult braţele, umerii şi pectoralii. Unii optează chiar să facă exerciţiul cu o ganteră în fiecare mână.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×