Bulgaria, măsuri drastice împotriva coronavirusului. Cursele aeriene cu Milano au fost anulate

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
25/02/2020, 16:21
Bulgaria, măsuri drastice împotriva coronavirusului. Cursele aeriene cu Milano au fost anulate
Bulgaria anulează cursele aeriene cu Milano. Sursa foto: bizbrasov.ro

Autoritățile din Bulgaria iau măsuri pentru protejarea împotriva coronavirusului, așa că au anunțat că Bulgaria Air, compania națională aeriană, va anula de astăzi toate zborurile către Milano, din cauza epidemiei izbucnite în nordul Italiei, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres.

Bulgaria anulează cursele aeriene cu Milano

Măsura luată de conducerea companiei aeriene este valabilă până pe data de 27 martie! ”Ca urmare a numeroaselor cazuri de coronavirus din Italia, Bulgaria Air anulează zborurile către şi dinspre Milano până pe 27 martie”, se arată într-un comunicat al companiei, citat de Agerpres.

Potrivit sursei menționate, pasagerii care au cumpărat deja bilete pot cere rambursarea banilor sau schimbarea datelor călătoriei pentru perioada ulterioară datei de 27 martie.

Bulgaria nu a înregistrat niciun caz de coronavirus

Momentan, în Bulgaria nu a fost confirmat niciun caz de coronavirus. Există o suspiciune pentru o femeie întoarsă din nordul Italiei. Aceasta se află la spital pentru rezultatele testului de coronavirus. Recent, un grup de 20 de elevi şi doi profesori se află în carantină la domiciliu după ce au revenit duminică din Italia.

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a convocat luni o şedinţă extraordinară a Consiliului de Securitate naţională, la care au fost discutate planuri şi măsuri de prevenire pentru evitarea cazurilor de îmbolnăvire cu temutul coronavirus.

Între timp, în Italia au murit deja şapte persoane după ce au contractat virusul, iar 229 sunt infectate cu coronavirus. Ultima victimă este un italian de 62 de ani, care suferea și de alte boli, la fel ca și celelalte victime. În nordul Italiei sunt 11 localităţi în carantină, la intrarea şi la ieşirea din aceste zone fiind instituite filtre de poliţie.

Localnicii care încearcă să părăsească zona aflată în carantină sunt amendați, însă aceștia au găsit alte ieșiri pentru a evita filtrele poliției. Așa se pare că a crescut numărul celor îmbolnăviți, după cum susțin autoritățile italiene. În plus, s-a descoperit că un spital nu a respectat protocoalele. Cadrele didactice care au intrat în contact cu primul pacient au răspândit la rândul lor boala printre cunoscuți.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×