Bugetul enorm al referendumului pentru familie 2018. Cat cheltuie statul!

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
03/10/2018, 16:09
Bugetul enorm al referendumului pentru familie 2018. Cat cheltuie statul!
Bugetul referendumului pentru familie din 2018 a făcut vâlvă în țară

Referendumul pentru familie 2018 a făcut vâlvă în toată țara, iar acum toți oamenii se întreabă care este bugetul alocat pentru el. Pe scurt, referendumul prevede revizuirea Constituției în ceea ce privește definiția familiei. Adică, să se transforme din ”căsătoria liber consimțită între doi soți”, cum este acum, în ”căsătoria între un bărbat și o femeie”. Acest proces este unul amplu care, până acum, a adunat aproximativ 12.000 de dosare cu semnături, ce au fost aduse la sediul Senatului României. Toate acestea împreună cu o scrisoare lungă de 30 de metri.

Oamenii care vor dori să participe la această schimbare au de răspuns la o întrebare cu un simplu ”da” sau ”nu” și anume: ”Sunteți de acord cu Legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?”. Referendumul va avea loc în zilele de 6 și 7 octombrie. Iar, pentru că timpul zboară și până atunci mai sunt doar câteva zile și multe de organizat, acesta se va face pe baza unui buletin de vot.

Ce buget va avea referentumul pentru familie din 2018
Buletinul de vot pentru referendumul din 2018

Cu toate că timpul este foarte scurt, să nu credeți că acest referendum n-a fost pus la punct de nimeni, ci dimpotrivă. La schimbarea aceasta participă: Regia Automată ”Monitorul Oficial”( care se va ocupa de imprimarea buletinelor prin care oamenii pot vota), Regia Autonomă ”Monetăria Statului”( ce se ocupă de timbrele aotocolante), MAE(care se ocupă de secțiile de vot), MAI(pentru respectarea ordinii publice). De asemenea, se pare că și cei din străinătate au ceva de spus, căci și pentru ei este găsită o soluție. În ziua marelui vot, cei aflați peste hotare vor avea organizate niște secții de votare aproape de misiunile diplomatice, de oficiile consulare și de institutele culturale.

Bugetul alocat referendumului pentru familie 2018!

Și, pentru că am lămurit mare parte dintre aspecte, să vedem cât costă referendumul pentru familie 2018. Pentru toți participanții enumerați mai sus, cheltuielie sunt în valoare de 163.721 milioane de lei, aproximativ 36 de milioane de euro. Legat de costuri, nu multe partide s-au gândit exclusiv la asta. Singurul  care a vorbit despre importanța acestei acțiuni în paralel cu ce sumă presupune referendumul a fost partidul PMP. Pentru Libertatea, Valeriu Steriu a suținut că implică o sumă mare, mai ales pentru importanța minimă pe care o are subiectul mult discutat. ”Sunt costuri suficient de mari cât să ne îngrijoreze. Eu consider că nu este o prioritate în acest moment, ci este mai degrabă o perdea de fum, pentru a lua atenția de la problemele guvernamentale”, a declarat acesta.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×