Bucătăreasa din Giurgiu care a câștigat un contract de 12 milioane de euro pentru măști de protecție, vedeta zilei

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 20:13
Bucătăreasa din Giurgiu care a câștigat un contract de 12 milioane de euro pentru măști de protecție, vedeta zilei
Bucătăreasa care va trebuie să livreze măști de 12 milioane de euro

O bucătăreasă din Giurgiu a câștigat un contract de 12 milioane de euro pentru măști de protecție. Nu este o glumă, cu toate că informația ar putea fi considerată cel puțin bizară.

Bucătăreasa care a câștigat un contract de 12 milioane de euro

Conform Recorder, Guvernul României, prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, a încheiat un acord cadru în valoare de 56 de milioane de lei (12 milioane de euro) pentru achiziționarea de măști de protecție, resurse extrem de valoroase în plină criză de sănătate.

Surpriza o reprezintă însă firma care a primit acest contract, mai exact Romwine&Cofee, firmă înființată în urmă cu un an și având ca obiect principal de activitate „comerț cu produse alimentare, băuturi și produse din tutun, efectuat prin standuri, chioșcuri și piețe”.

Conform sursei citate, firma e deținută de Maria Cristian, locuitoare în satul Uzunu din comuna Călugăreni (Giurgiu). Femeia va trebui să livreze aproape 2 milioane de măști de protecție.

Primarul din Călugăreni, Marin Voinea, s-a arătat surprins de informație: „Nu figurează la primărie. Nu are niciun bun trecut la noi la taxe și impozite” .

Mai mult, sătenii au râs la auzul veștii și bagă mâna în foc că este vorba de o informație eronată: „Nu e om de afaceri, ea lucrează ca bucătăreasă la han, la Călugăreni. Acum hanul s-a închis și lucrează cu ziua, împreună cu mai multe fete de aici, de la noi, la o firmă de lângă han”.

Într-un final, cei de la Recorder au luat legătura cu o persoană din anturajul „bucătăresei” și au fost puși la punct rapid: „Am impresia că țara aceasta nu are nevoie de măști, ci de circ. Toate firmele au dreptul să facă afaceri, iar să fii bucătăreasă nu e nimic jenant. Vă rog să nu mai denigrați lucrurile bune care se întâmplă pentru țară”.

Aparent, jurnaliștii au fost trimiși către emisiunea „Dosar de politician” de la B1 TV, unde s-ar fi „lămurit” povestea. Pe scurt, s-a aflat că în spatele Romwine&Cofee se află Cătălin Hideg, patronul firmei Sanimed International.

Rămân doar informațiile oficiale: o bucătăreasă din România, care locuiește la țară în Giurgiu, va primi 1.7 milioane de măști de protecție.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×