BREAKING Pod prăbușit peste o autostradă în Italia! Zeci de morți!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
14/08/2018, 14:32
BREAKING Pod prăbușit peste o autostradă în Italia! Zeci de morți!
Un pod s-a prabusit peste o autostrada, in Italia

Zeci de persoane au murit în urmă cu scurt timp în Italia, unde un pod s-a prăbușit peste o autostradă! Incidentul a avut loc pe autostrada A 10! Se pare că doar o porțiune a podului s-ar fi prăbușit, potrivit România TV.

Martorii spun că mașinile au căzut în gol de la o înălțime doarte mare. Multe autovehicule s-au prăbușit peste alte mașini care se aflau pe autostradă în momentul accidentului!

Podul prăbușit peste autostrada A10 din Italia ar fi căzut peste mai multe mașini

O înregistrare publicată de La Repubblica surprinde momentul în care podul Morandi al autostrăzii A10 s-a prăbușit lângă oraşul Genova, în nord-vestul Italiei. O persoană se aude exclamând ”Dumnezeule, Dumnezeule!”. Podul de pe autostrada A10 are o înălţime de aproximativ 100 de metri, potrivit presei italiene.

E o “tragedie uriaşă”, a declarat marţi ministrul infrastructurii şi transportului, Danilo Toninelli, în contextul în care autorităţile se tem că zeci de persoane şi-ar fi pierdut viaţa. Filmări de la locul incidentului arată bucăţi mari din pod căzute.

Agenţia ANSA relatează că mai multe persoane au murit după ce câteva vehicule au fost zdrobite de bucăţile de pod căzute. Autostrada A10 a fost construită în anii 1960. În 2016 au avut loc lucrări de consolidare a podului.

Consulatul General al României la Torino a transmis o primă reacție după prăbușirea unui pod peste o autostradă în Italia.

„Consulatul General al României la Torino urmărește îndeaproape evenimentele legate de prăbușirea unui pod rutier în orașul Genova. Oficiul consular a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. Până în acest moment, autoritățile italiene nu au notificat oficiul consular cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul consulatului nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident. Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale oficiului consular:+39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 249 50 64; +39 011 235 90 53, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al oficiului consular: +39 338 756 8134. Consulatul General al României la Torino monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătit să intervină, în limita competențelor legale”.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×