Catastrofă evitată! Incendiul care a cuprins un vagon plin cu nitrat de amoniu a fost stins

Filon Stan   
în Hotnews
31/10/2017, 19:15
Catastrofă evitată! Incendiul care a cuprins un vagon plin cu nitrat de amoniu a fost stins

UPDATE: Catastrofă evitată! Incendiul izbucnit la un vagon de marfă încărat cu nitrat de amoniu a fost stins de pompierii de la ISU Prahova.

Pericol de explozie, marţi, într-o gară din judeţul Prahova, după ce au fost semnalate probleme la un tren de marfă încărcat cu nitrat de amoniu! Traficul feroviar a fost întrerupt între Câmpina şi Comarnic pentru mai multe ore. Oamenii din zonă au fost evacuaţi de autorităţi! Substanţa este folosită şi la unii explozibili, iar incendiul a cuprins un vagon aflat la jumătatea unui tren de marfă.

Un tren de marfă cu 25 de vagoane a fost oprit în gara Breaza de Nord după ce mecanicul locomotivei a observat cum dintr-o garnitură plină cu nitrat de amoniu iese fum. Trenul circula pe direcţia Braşov-Ploieşti. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA B pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Pericol de explozie! Traficul feroviar este complet blocat în această gară

Autorităţile au decis să evacueze locuitorii aflaţi pe o rază de 800 de metri faţă de locul în care intervin acum pompierii. Raluca Vasiloaie, purtător de cuvânt ISU Prahova a declarat la Digi24 că „se asigură măsurile specifice”.

„Alimentarea cu energie a fost întreruptă, se scoate de sub tensiune. Se intervine pentru răcire la baza vagonului. Sunt 25 de vagoane, arde la un container la jumătate. Fără scurgeri din vagon”, a precizat ea.

Comunicatul CFR:

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează au fost sesizate scurgeri de conţinut dintr-un vagon al unui tren de marfă. Trenul transportă azot de la Tg. Murel la Ploieşti Triaj.
La această oră trenul este oprit între staţiile Comarnic şi Campina pentru intervenţia ISU şi a reprezentanţilor firmei pentru care efectua transportul. Din motive de siguranţă traficul feroviar a fost oprit şi s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică a liniei de contact pe tot intervalul Câmpina – Comarnic. Două trenuri de călători – 15934 şi 14038 – staţionează temporar în gara Comarnic.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×