Romsilva a anunţat preţurile pentru brazii de Crăciun. Câţi bani vor scoate românii din buzunare

Razvan Nicolae   
în Stiri de ultima ora
26/11/2017, 13:20
Romsilva a anunţat preţurile pentru brazii de Crăciun. Câţi bani vor scoate românii din buzunare

Pentru sărbătorile de iarnă din 2017, Romsilva va scoate la vânzare aproape 83.000 de brazi şi molizi, cu 20.000 mai mulţi decât anul trecut. Dintre cei 83.000 de pomi de Crăciun pregătiţi de Romsilva, 70.000 sunt brazi.

Aproape 60.000 dintre aceşti pomi provin din pepinierele Romsilva. Preţurile acestor brazi vor fi între 10 şi 30 de lei, Regia Naţională a Pădurilor a anunţat că vor fi puşi la vânzare şi brazi la ghiveci.

Ce preţuri au brazii de Crăciun în 2017

VEZI AICI ONLINE TOATE FAZELE MECIULUI, ECHIPELE DE START ŞI CLASAMENTUL IN TIMP REAL.

„Cantitatea pe care o punem în vânzare în 2017 este undeva la 60.000 de pomi de Crăciun, din speciile brad şi molid, dar vom avea şi brazi la ghiveci care provin din pepiniere. Preţurile nu le-am schimbat, vor fi similare cu cele de anul trecut, între 10 şi 30 de lei. Cu siguranţă, nu asigurăm întregul necesar de pomi de Crăciun din piaţă, dar noi suntem foarte bucuroşi că de câţiva ani de zile, de când avem aceste importuri de pomi de Crăciun din ţări specializate, cum este Danemarca, de unde importă toată Europa, nu numai România, presiunea asupra pădurii a scăzut fantastic, şi anume tăierile ilegale din această perioadă”, a declarat Ciprian Pahonţu, directorul Romsilva.

Pentru pomii cu înălţimea de peste 3 metri, consideraţi comenzi speciale, preţurile sunt stabilite de direcţiile silvice, acestea pornind de la 20 de lei pentru fiecare metru înălţime. Pentu puieţii ornamentali, preţurile variază între 30 şi 150 de lei şi pot fi cumpăraţi de la direcţiile silvice.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×