Bon Jovi, interzis în China de către autorităţi! Care este motivul

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
09/09/2015, 19:02
Bon Jovi, interzis în China de către autorităţi! Care este motivul

 Trupa rock Bon Jovi trebuia să susţină primele sale concerte în China, la Shanghai şi Beijing, însă show-urile au fost „anulate în mod neaşteptat”.

Autorităţile chineze nu au motivat decizia, însă presa scrie că hotărârea a fost luată din cauza faptului că trupa americană a folosit imaginea lui Dalai Lama în timpul unor concerte precedente pe care le-a susţinut în Taiwan, în anul 2010.

Guvernul chinez a decis să cenzureze cât mai drastic temele care au legătură cu Tibetul în cadrul show-urilor susţinute de trupele străine care au programate concerte în China.

„Ministerul Culturii al Partidului Comunist a acţionat în acest fel după ce a descoperit că Bon Jovi a inclus în trecut o fotografie a lui Dalai Lama într-un videoclip proiectat pe scenă, în timpul unui concert susţinut în Taiwan în 2010, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune. Acel incident a fost urmat de un altul, atunci când un membru al grupului a publicat pe Twitter un mesaj în care a spus că s-a întâlnit cu liderul spiritual tibetan”, a declarat corespondentul publicaţiei Financial Times.

sursa: libertatea.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×