Boierie la primărie! Vezi ce proprietăţi deţin edilii din România

Ionuţ Cataramă   
în Reality show
17/09/2013, 10:12
Boierie la primărie! Vezi ce proprietăţi deţin edilii din România GALERIE FOTO

Daca arunci o privire in declaratiile de avere ale edililor-sefi din Sibiu, Buzau, Tulcea, Pitesti si Miercurea Ciuc, ramai surprins sa vezi cu ce vile, case de vacanta, apartamente se lauda primarii.

Primul in top e Klaus Iohannis, edilul-sef din Sibiu. Fost profesor de matematica, primarul a reusit, insa, sa-si faca o situatie frumusica. Nu are terenuri, nu are nici masina, insa compenseaza la capitolul imobiliare. Potrivit ultimei declaratii de avere, Iohannis are nu mai putin de sase imobile. Trei dintre acestea sunt apartamente, iar alte trei case de locuit. Prima casa a fost cumparata de primarul Sibiului in 1999, iar ultima in 2007. Potrivit declaratiei de avere, Klaus Iohannis are in conturi 13.500 euro, 9.000 de dolari si 21.000 lei, iar doua dintre casele sale sunt inchiriate.

Pe locul doi se afla Constantin Boscodeala, primarul Buzaului. Acesta  are cinci case, una la malul marii, in Navodari. Doua din cele trei apartamente pe care le are in oras sunt situate pe bulevardul Unirii, o zona centrala a Buzaului. Edilul nu sta bine doar la capitolul case, ci si la terenuri, acestea fiind mai numeroase decat imobilele pe care le detine. Boscodeala a precizat in declaratia de avere ca detine nu mai putin de opt terenuri.

Pe podium se afla si Constantin Hogea, primarul de la  Tulcea. Acesta este la egalitate cu primarul Buzaului in ceea ce priveste numarul de case, amandoi avand, potrivit ecocontext.ro, cinci imobile. Edilul are si mai multe terenuri, insa nu are masina, bijuterii sau conturi in banca. Hogea are insa datorii la banca. Primarul din Tulcea a imprumutat 40.000 de euro, iar creditul este scadent in 2021.

A patra pozitie a acestui top este ocupata de Tudor Pendiuc, primarul din Pitesti. Potrivit declaratiei de avere, edilul din Arges are patru imobile: doua apartamente si doua case de locuit, una dintre acestea fiind situata intr-o comuna din Teleorman. Pendiuc detine si patru terenuri si un autoturism Logan din 2008. Edilul nu a specificat in declaratia de avere ca are bijuterii, dar nici conturi in banca.

Cel care inchide top 5 este Robert Raduly, primarul din Miercurea Ciuc. Acesta are trei apartamente in oras, dar si o casa de locuit, imobilele fiind obtinute intre 1999 si 2009. Doua dintre case au fost mostenite sau primate prin donatie.

Primarul din Miercurea Ciuc are si doua terenuri, unul agricol, iar celalalt intravilan, ambele fiindu-i donate. Robert Raduly are trei masini, doua mostenite, precum si obiecte de arta de peste 15.000 de euro, dar si o biblioteca cu peste 2.500 de volume, estimata la 30.000 euro.

Sursa: Cancan

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×