Crimă în noaptea sfântă de Crăciun! Un profesor universitar şi-ar fi ucis soţia, apoi s-ar fi spânzurat

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
26/12/2017, 10:58
Crimă în noaptea sfântă de Crăciun! Un profesor universitar şi-ar fi ucis soţia, apoi s-ar fi spânzurat

Crimă în lumea universitară ieşeană! Directorul Bibliotecii Central Universitare (BCU) Iaşi, Bogdan Maleon, în vârstă de 42 de ani, şi soţia sa, în vârstă de 38 de ani, au fost găsiţi morţi în casă, luni seara. Femeia prezintă semne de violenţă pe corp, iar Bogdan Maleon a fost găsit spânzurat, motiv pentru care anchetatorii cred că este vorba de o crimă urmată de sinucidere.

Directorul Bibliotecii Central Universitare (BCU) Iaşi, Bogdan Maleon, şi soţia lui au fost găsiţi în locuinţa lor de pe strada Alistair, de o rudă care era îngrijorată că nu au ajuns la masa de Crăciun, conform Agerpres. „Trebuia să plece într-o vizită şi nu au mai ajuns şi a venit să vadă ce fac. L-a găsit pe el spânzurat. Atât ştim. În rest nu ştim absolut nimic. Era o familie atât de frumoasă. Nu ştiu… E o surpriză mare pentru noi. Nu se poate descrie în cuvinte”, a declarat una dintre persoanele care i-a găsit pe cei doi.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Bogdan Maleon, directorul BCU Iaşi, şi-a ucis soţia, apoi s-a spânzurat!

Echipajul SMURD sosit la faţa locului în urma sesizării făcute prin serviciul 112 nu a mai putut face nimic pentru salvarea celor doi soţi. „A fost primit un apel la serviciul 112 pentru o intervenţie la domiciliul unei familii. La locul solicitării s-a deplasat echipajul SMURD terapie intensivă care a găsit cei doi soţi de 42, respectiv 38 de ani, în stare de stop cardio-respirator instalat de mai multă vreme. Bărbatul era spânzurat de o grindă, iar femeia prezenta urme de strangulare şi era pe podeaua aceleiaşi încăperi. Stopul era instalat de mai mult timp, probabil de câteva ore, astfel încât resuscitarea nu a fost indicată. S-a declarat decesul şi s-a anunţat Poliţia şi Parchetul. Circumstanţele vor fi stabilite de către medicina legală şi poliţie”, a declarat coordonatorul SMURD, prof.univ.dr Diana Cimpoieşu.

Bogdan Maleon era profesor universitar doctor la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, iar din 2015 a fost numit director interimar al Bibliotecii Central Universitare. Anterior, Bogdan Maleon a fost director al Muzeului Universităţii Cuza, deschis în 2010. Cuplul Bogdan şi Anda Maleon nu avea copii. Cei doi au absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, în promoţii diferite.

Închide ×