BNR va lansa o nouă monedă de 10 lei

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
30/08/2015, 18:22
BNR va lansa o nouă monedă de 10 lei

BNR lansează la 31 august o monedă dedicată împlinirii a 100 de ani de la constituirea Corpului de Aviaţie Român. Moneda din argint va avea o valoare nominală de 10 lei, forma rotundă, un diametru de 37 mm şi o greutate de 31,103 g, potrivit BNR.

Aversul prezintă două avioane de epocă, respectiv un aparat de tip Farman şi unul de tip Blériot, valoarea nominală 10 LEI, stema României, inscripţia România şi anul de emisiune 2015.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Reversul redă un grup de militari ai Corpului de Aviaţie Român din perioada următoare constituirii acestuia, insigna de pilot militar instituită în anul 1915, inscripţiile Constituirea Corpului de Aviaţie Român, 100 ANI şi 1915, anul evenimentului aniversat.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Acestea includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi a casierului central.

Tirajul emisiunii numismatice este de 250 monede, iar preţul de vânzare, pentru monedă din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 310 lei, fără TVA.

Monedele din argint dedicate împlinirii a 100 de ani de la constituirea Corpului de Aviaţie Român au putere circulatorie pe teritoriul României.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României, precizează BNR.

Sursă: www.dcnews.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×