BNR reduce dobânda cheie la un nou minim istoric

Ionuţ Cataramă  
înHotnews
04/02/2015, 20:00
BNR reduce dobânda cheie la un nou minim istoric

În şedinţa de miercuri, Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât reducerea dobânzii cheie.

Potrivit unui comunicat al BNR, Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,25 la sută pe an de la 2,5 la sută începând cu data de 5 februarie 2015.

De asemenea, îngustarea coridorului simetric format din ratele dobânzilor facilităţilor permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la +/-2,00 puncte procentuale de la +/-2,25 puncte procentuale.

Astfel, începând cu data de 5 februarie, rata dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) se va reduce la 4,25 la sută pe an de la 4,75 la sută, în timp ce rata dobânzii pentru facilitatea de depozit se menţine la 0,25 la sută, gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar; menţinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

CA al BNR a analizat şi aprobat Raportul trimestrial asupra inflaţiei, document care va fi prezentat publicului într-o conferinţă de presă organizată în data de 9 februarie 2015.

Sursă: www.digi24.ro

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×