BNR a lansat o noua moneda

Ionuţ Cataramă  
înHotnews
22/02/2016, 13:18
BNR a lansat o noua moneda

Banca Nationala a Romaniei a lansat luni in circuitul numismatic o moneda din argint, la implinirea a 175 de ani de la nasterea lui Petru Poni. Moneda are o valoare nominala de 10 lei, forma rotunda, diametru de 37 mm si greutatea de 31,103 g.

Aversul prezinta o imagine de epoca a Universitatii din Iasi, unde Petru Poni a fost profesor, inscriptia in arc de cerc Romania, valoarea nominala 10 lei, stema Romaniei si anul de emisiune 2016.

Reversul monedei reda portretul lui Petru Poni si o compozitie care ilustreaza activitatea didactica si stiintifica a acestuia, inscriptia Petru Poni si anii intre care a trait 1841, 1925.

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in romana, engleza si franceza.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 200 monede, iar pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 330 lei.

Monedele au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei si se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale BNR.

Sursă: www.incont.stirileprotv.ro

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×