Porţi haine strâmte? Medicii spun că poţi face oricând cancer!

Filon Stan   
în Hotnews
23/10/2017, 20:20
Porţi haine strâmte? Medicii spun că poţi face oricând cancer!

Blugii strâmţi sunt de foarte multă vreme la modă. Medicii nu au deloc veşti bune pentru doamne, dar nici pentru domni. Aceştia se pun singuri în pericol! Medicii spun că o pereche de pantaloni sau blugi prea strâmţi creşte presiunea în partea inferioară a abdomenului, ceea ce determină migrarea acidului gastric spre esofag, provocând arsuri la stomac, în primă fază. Cu timpul, aceasta poate duce la inflamaţii, ulcer şi chiar la cancer esofagian, avertizează Richard Bricknell, directorul Bristol Physiotherapy Clinic, după cum relevă The Daily Mail.

Blugii strâmţi afectează şi stomacul, dar şi plămânii! Contracţia artificială a stomacului împiedică degajarea completă a diafragmei în timpul respiraţiei, ceea ce poate provoca hiperventilaţie, atacuri de panică şi incontinenţă pe fond de stres. Poate creşte în mod semnificativ riscul de tulburări numite meralgia paresthetica. Este vorba de afectarea nervilor de la nivelul pelvisului până la coapsa din exterior, în urma căreia apare senzaţia de durere inghinală, arsură, furnicături şi amorţire, notează Agerpres. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Blugii strâmţi, nocivi. Pantofii prea strâmţi, la fel de nociv

Bărbaţii care poartă haine prea strâmte riscă să se aleagă cu hernie, iar gulerele prea strânse ale cămăşilor creşte riscul de boli oculare grave. Presiunea pe vena jugulară a gâtului duce la creşterea presiunii interne la nivelul ochilor şi, prin urmare, la glaucom. În plus, limitarea fluxului sanguin la creier prin arterele carotide provoacă dureri de cap, vedere înceţoşată şi ameţeli.

Specialiştii trag un semnal de alarmă si legat de încălţămintea prea strâmtă! Pantofii prea strâmţi pot provoca deformarea articulaţiilor degetelor de la picioare, iar, în cazul în care sunt purtaţi mai multă vreme, se creează condiţii ideale pentru dezvoltarea ciupercilor la picioare. Micozele piciorului se pot forma de asemenea, atunci când o persoană poartă pantofi fără şosete.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru lenjeria de corp, în special cea fabricată din materiale sintetice care nu lasă aerul să circule şi păstrează umiditatea. O astfel de lenjerie provoacă la femei cistita, iar în cazul bărbaţilor infertilitatea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×