Bitcoin, în derivă dupa ce hackerii au furat monede digitale în valoare de 65 de milioane de dolari

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
04/08/2016, 11:43
Bitcoin, în derivă dupa ce hackerii au furat monede digitale în valoare de 65 de milioane de dolari

Bitcoin trece printr-o criza, dupa ce hackerii au furat, marti noapte, monede digitale in valoare de 65 de milioane de dolari, ca urmare a unui atac asupra unei platforme de schimb valutar din Hong Kong.

Dupa aceasta lovitura, Bitcoin s-a devalorizat cu 5,5% fata de dolarul american.

„Investigam situatia pentru a determina ce s-a intamplat”, au transmis reprezentantii platformei Bitfinex, una dintre cele mai mari platforme de schimb valutar pentru Bitcoin din lume, potrivit CNN Money.

Hackerii au furat 119.756 de monede digitale, echivalentul a 65 de milioane de dolari.

Atacul a fost reclamat la institutiile din Hong Kong, insa inca nu se stie cum a fost posibil ca o suma atat de mare sa fie sustrasa si cine se afla in spatele acestei actiuni.

Momentan, Bitfinex nu functioneaza, insa se lucreaza ca platforma sa fie reactivata.

Este al doilea incident de acest fel in care este implicata moneda virtuala. Acum doi ani au disparut 850 de mii de monede in valoare de aproape o jumatate de miliard de dolari de pe o alta platforma.

Sursă: www.ziare.com

Ştirea MOMENTULUI

Cel mai rapid mod de a prepara zacusca de vinete. Sfaturi de la Maria Popa

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei STIRI MONDENE si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale STIRI MONDENE, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.