Bitcoin a scăzut dramatic: cotația cea mai mică din ultimul an

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
15/11/2018, 16:37
Bitcoin a scăzut dramatic: cotația cea mai mică din ultimul an
Moneda virtuală Bitcoin a înregistrat o scădere dramatică anul acesta!

Bitcoin a indicat o scădere majoră anul acesta. Se pare că miercuri, 14 noiembrie, a ajuns sub pragul de 6.000 de dolari/unitate. Această situația a provocat o vânzare neașteptată a monedelor, potrivit news.ro, trasmis de Reuters.

Utilizatorii noi de bitcoin trebuie să știe că imediat ce ai instalat portofelul Bitcoin pe mobil sau calculator, acesta îți va crea prima adresă Bitcoin. Modul de funcționare ale monedelor virtuale este foarte asemănător de cel al unui email, doar că adresele de la Bitcoin sunt folosite doar o singură dată.

Bitcoin, scădere imensă!

Bitcoin a indicat o scădere majoră anul acesta. Se pare că miercuri, 14 noiembrie, a ajuns sub pragul de 6.000 de dolari/unitate. Această situația a provocat o vânzare neașteptată a monedelor, potrivit news.ro, trasmis de Reuters. Utilizatorii noi de bitcoin trebuie să știe că imediat ce ai instalat portofelul Bitcoin pe mobil sau calculator, acesta îți va crea prima adresă Bitcoin. Modul de funcționare al monedelor virtuale este foarte asemănător de cel al unui email, doar că adresele de la Bitcoin sunt folosite doar o singură dată.

Se pare că toate criptomonedele au avut de suferit după ce moneda bitcoin a înregistrat scăderea aceasta. Din păcate, și a doua cea mai scumpă monedă, etherum, a scăzut la minima valoare doar în ultimele două luni. Astfel că moneda virtuală, bitcoin, a ajuns la 5.533.09 de dolari pentru o unitate, în cadrul platformei de Bitstamp. Iată părerea unui analist din cadrul firmei ThinkMarkets în privința scăderii monedei Bitcoin. ”În ultimele câteva zile aţi putut observa o consolidare, iar preţul evoluează în scădere. Trecerea sub pragul de 6.200 de dolari pe unitate a dat un indiciu clar că în prezent nu există cumpărători în aşteptare”, a spus Naeem Aslam, analist.

Ce este moneda bitcoin?

Ultimii ani au avut ca subiect de discuție Bictoinul, mai ales că aceasta a crescut într-un mod de neimaginat. Aceasta este o monedă virtuală sau electronică ce nu are un echivalent fizic. Bictoinul este cea mai cunoscută astfel de monedă din lume.

Avantaje și dezavantaje în investițiile în bitcoin?

  • Poate fi o metodă în care să investeşti şi să câştigi din vânzare-cumpărare – se pot câştiga bani, dar sunt şanse mari şi să-i pierzi – totul ţine de capacitatea ta de a înţelege sistemul;
  • Poţi cumpăra cu ele produse/servicii;
  • Au început să apară în întreaga lume, inclusiv în România.
  • Taxe mici la nivel de plăti. Procesatorii de plăti nu au comisioane foarte mari;
  • Comerciaţii sunt mai în siguranţă pentru că în momentul plătii prin bitcoin, datele personale nu sunt dispinibile. Datorită acestui proces, plătile sunt mai sigure.
  • Criptografic vorbind sistemul este transparent si neutru. Nimeni nu poate interveni la modificarea acestuia.
  • Plătile pe care le faci se pot realiza 24/7 – fără grija băncilor şi a programului acestora.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×