Bisericile din Italia nu mai fac față numărului de morți din cauza coronavirusului. Armata transportă cadavrele

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 07:37
Bisericile din Italia nu mai fac față numărului de morți din cauza coronavirusului. Armata transportă cadavrele
Situația a devenit cu adevărat tragică în nordul Italiei, acolo unde bisericile nu mai fac față numărului uriaș de morți din cauza coronavirusului

Situația a devenit cu adevărat tragică în nordul Italiei, acolo unde bisericile nu mai fac față numărului uriaș de morți din cauza coronavirusului.

Bisericile din Italia nu mai fac față numărului de morți din cauza coronavirusului

Presa din Italia scrie că numărul foarte mare de victime făcute de noul tip de coronavirus a umplut de sicrie bisericile din nordul țării, iar morgile și crematoriile sunt suprasolicitate.

Conform Mediafax, armata italiană a intervenit, sâmbătă, și a preluat sicriele celor decedați și le-a transportat cu feriboturile din orașul Bergamo, epicentrul focarului de COVID-19.

Numărul de decese provocate de noul coronavirus în Italia a ajuns să fie de trei ori mai mare decât în China, țara de unde a început această pandemie, și a depășit 10.000 de morți.

Italia are cea mai mare rată a mortalității

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 889 de morţi, în uşoară scădere faţă de ziua precedentă când a fost atins maximumul de 969 de decese. Numărul persoanelor care au pierdut bătălia cu COVID-19 în Italia în ultima săptămână a fost uriaș: luni – 602, marți, marți – 743, miercuri – 683, joi – 712.

În ultimele 24 de ore s-au mai înregistrat alţi 6.000 de infectaţi cu coronavirus, iar bilanţul total al îmbolnăvirilor este de 92.472, Italia fiind în acest moment pe locul doi în topul mondial, după SUA, dar depăşind China.

Din păcate, în Italia se înregistrează şi cele mai mari rate ale mortalităţii, de peste 10%, în condiţiile în care media globală se învârte în jurul a 2,0 – 2,5% decese dintre cei infectaţi cu COVID-19.

Presa italiană scrie că numărul deceselor ar putea chiar și mai mare, deoarece casele în care se află pensionari nu raportează toate decesele survenite din cauza coronavirusului.

Cu toate acestea, în zona roșie a Italiei există o comună în care nu a fost confirmat niciun caz de infectare cu temuta maladie. Prin urmare, toți cei puțin peste 1.000 de locuitori din Ferrera Erbognone vor face obiectul unui studiu realizat de Institutul Neurologic „Mondino”. Autoritățile își propun să-i supună pe oameni la diverse teste, în speranța că astfel vor putea descoperi eventuali anticorpi care îi protejează de boală.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×