Bilanțul morților făcuți de temutul coronavirus crește. 17 persoane au decedat

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
22/01/2020, 19:23
Bilanțul morților făcuți de temutul coronavirus crește. 17 persoane au decedat
Bilanțul victimelor coronavirusului a ajuns la 17. Sursa foto: hepta.ro

În timp ce autoritățile ridică neputincioase din umeri, în absența leacului care să pună capăt epidemiei, coronavirusul continuă să facă noi victime în China. Potrivit unor surse oficiale de la Beijing, 17 persoane au decedat din cauza cumplitei maladii, iar situația tinde să capete proporții alarmante, pentru că bacteria a început deja să se propage pe teritoriul chinez și riscă să afecteze întreaga lume.

Bilanțul deceselor provocate de coronavirus continuă să crească

Pe zi ce trece, tot mai multe persoane cad victimă acestui virus misterios pentru care nu există, cel puțin deocamdată, antidot. În momentul de față sunt confirmate peste 500 de cazuri de infectare cu maladia botezată de specialiști „2019- nCoV”.

Dintre cele peste 2.200 de persoane plasate în carantină pe motiv că prezentau simptome ale infecției, doar 765 au fost scoase de sub observație, anunță Li Bin, vicepreședintele Comisiei Naționale de Sănătate. Potrivit acestuia, după ce s-a ajuns la concluzia că bacteria se transmite de la om la om, există indicii potrivit cărora coronavirusul poate fi contactat și pe cale aeriană.

Virusul misterios din China a ajuns și în Statele Unite

După ce s-a răspândit la nivelul Coreei de Sud, Japoniei și Thailandei, țări în care a fost adus de călători, temutul virus a început să facă victime inclusiv în Statele Unite ale Americii. Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Epidemiilor, un prim caz de acest gen a fost depistat deja în Washington.

Victima, un bărbat în vârstă de 30 de ani, a fost spitalizat la Everett, în apropiere de Seattle, după ce medicii au constatat că prezintă simptome ale infectării cu coronavirus chinezesc. Îngrijorați de gravitatea situației, membrii Organizației Mondiale a Sănătății vor avea în cursul zilei de miercuri o întâlnire pentru a aduce în discuție măsurile ce se impun în vederea stopării răspândirii virusului.

Între timp, oamenii par să-și fi pierdut speranța, mai ales că nu există un leac pentru virusul ce se extinde pe zi ce trece și face noi victime. „Avem încredere în autorități, dar tot mi-e frică”, a declarat o femeie din China.

Nu există leac pentru virus. Dacă te îmbolnăvești, trebuie să te bazezi pe propria imunitate. Este înfricoșător”, a dezvăluit aceasta, vizibil afectată de întreaga situație.

Autoritățile sanitare au ținut cetățenii informați în privința epidemiei și a întregii situații. Vom colabora cu ceilalți pentru a ține epidemia sub control și a proteja sănătatea la nivel global”, a explicat Geng Shuang, ministrul chinez de Externe.

Pentru a reduce riscul contaminării, oamenii trebuie să ia o serie de măsuri de siguranță, precum evitarea contactului cu animale vii, gătirea completă a cărnii și ouălor și evitarea contactului cu oricine prezintă simptome asemănătoare gripei, avertizează specialiștii. Potrivit acestora, „o sursă animală pare a fi cea mai probabilă sursă a virusului”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×