Bilanțul epidemiei de coronavirus. Care este starea pacienţilor infectaţi cu COVID-19

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
13/03/2020, 16:37
Bilanțul epidemiei de coronavirus. Care este starea pacienţilor infectaţi cu COVID-19
Numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 217 (Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Grupul de Comunicare Strategică a transmis că până acum toți cei 75 de oameni infectați cu coronavirus sunt fie în stare bună, fie vindecați. Singura excepție este un pacientul internat în stare gravă la Institutul Victor Babeș, însă și starea acestuia s-a ameliorat față de momentul internării.

Până astăzi, 13 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 75 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 75 de cetățeni care au contactat virusul, șase sunt declarați vindecați și au fost externați”, se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța

Starea generală a pacienților este bună, cu excepția pacientului internat la ATI la Institutul Victor Babeș. Starea pacientului internat la ATI la Institutul Victor Babeș este una ameliorată față de momentul internării. Cele mai multe persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 (coronavirus) sunt în municipiul București (27)”, precizează sursa citată.

În momentul de față, în carantină sunt 2.298 de persoane și alte 13.723 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până acum s-au făcut 2.545 de teste pentru COVID-19.

Până în prezent, au fost înregistrate 32 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal și două dosare penale înregistrate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comunicarea de informații false, faptă prevăzută și pedepsită de art. 404 Cod Penal”, a mai anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

Închide ×