Bicarbonatul de sodiu, cel mai bun produs pe care îl ai în dulap! Cum îți poți curăța toată casa

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
11/07/2019, 10:21
Bicarbonatul de sodiu, cel mai bun produs pe care îl ai în dulap! Cum îți poți curăța toată casa GALERIE FOTO
Cum să-ți cureți casa cu bicarbonat de sodiu

FANATIK te învaţă cum să-ţi cureţi casa cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Trebuie doar să cauți în dulap plicul cu bicarbonat de sodiu, deoarece este imposibil să nu ai cel puțin un plic, iar noi te învățăm cum să-l pui în valoare la adevăratul său potențial!

Cum să-ți cureți casa cu bicarbonat de sodiu

Baia va străluci de curățenie, la fel ca bucătăria, dar și hainele tale vor avea un miros proaspăt, inclusiv încălțămintea pe care ai fi vrut s-o arunci, din cauza mirosului pe care l-a căpătat! Mai mult decât atât, te învățăm și cum să scapi de teroriștii verii, cum mai sunt cunoscuți temuții țânțari, care te împiedică să te bucuri de serile frumoase de vară.

Mulţi oameni folosesc lumânări parfumate sau odorizante pentru cameră, fără a şti că acestea le pun sănătatea în pericol prin compuşii chimici pe care îi conţin. O variantă naturală şi mult mai puţin costisitoare, bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosul neplăcut din aer şi umiditatea. Pentru reîmprospătare puteţi folosi esenţe naturale din plante, amestecate cu bicarbonat de sodiu!

Cum să-ți cureți casa cu bicarbonat de sodiu
Cum să-ți cureți casa cu bicarbonat de sodiu

Întreaga casă va străluci de curățenie, cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este fantastic atunci când vine vorba de scoaterea particulelor grele şi încăpăţânate de pe aragaz, chiuvetă, baie sau de pe gresia din hol. Trebuie doar să frecați bine suprafeâele respective cu un burete umed, peste care ați presărat bicarbonat de sodiu. Dacă petele sunt mai vechi, atunci acoperiți suprafața respectivă cu o pastă formată din câteva linguri de bicarbonat de sodiu și zeamă de lămâie și lăsați să acționeze peste noapte. Dimineața, murdăria de pe aragaz, chiuvetă sau bateriile de la baie, ori de pe gresie, vor dispărea după o simplă spălare!

Un amestec de oţet şi bicarbonat de sodiu poate desfunda cu uşurinţă canalele de scurgere, elimina grăsimea sau alte pete greu de îndepărtat din bucătărie şi baie.

Presărat în încălțăminte și lăsat peste noapte, bicarbonatul de sodiu va face minuni. A doua zi trebuie doar să scuturați încălțările de praful minune, iar în locul său va rămâne o suprafață fără miros. În plus, bacteriile se vor ține departe de pantofii dumneavostră pentru mult timp!

Bicarbonatul poate fi folosit și împotriva țânțarilor. Amestecați o cană de oțet cu câteva linguri de bicarbonat de sodiu și turnați apoi o cană de apă. Soluția rezultată trebuie pulverizată prin cameră, iar țânțarii se vor ține departe zile întregi! Același lucru îl puteți face și prin curte. Insectele supărătoare, inclusiv muștele, vor dispărea ca prin minune.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×