Bicarbonatul de sodiu, cea mai ieftină soluţie de curăţenie în casă! Cu ce trebuie combinat

Dan Suta   
în Stiri mondene
15/05/2019, 09:56
Bicarbonatul de sodiu, cea mai ieftină soluţie de curăţenie în casă! Cu ce trebuie combinat GALERIE FOTO
Bicarbonatul de sodiu, eficient la curățenie. Sursa foto: pixabay.com

Bicarbonatul de sodiu nu este bun doar în mâncarea, ci și la curățenie în casă! Acest ingredient atât de banal are atâtea proprietăți încât vei fi surprins. Este cea mai ieftină soluție pentru a scăpa de o serie de probleme ce țin de mirosurile urâte din casă ori de mizeria pentru care de multe ori dăm o căruță de bani pe tot felul de produse.

Bicarbonatul de sodiu, o soluție ieftină pentru curățenie

Bicarbonatul de sodiu este bun la curățenie în special dacă e combinat cu oțetul de mere alb. Cele două ingrediente culinare bat orice detergent ca eficiență. Bicarbonatul e o substanță alcalină care se poate dizolva și are rolul de a înlătura murdăria mai repede decât multe produse de curățare de pe piață.

Îndepărtează mirosul urât din frigider. Tot ce trebuie să faci pentru a scăpa de mirosurile impregnate în frigider, lăsate de anumite alimente care s-au stricat sau sunt pe punctul de a expira, este să pui două linguri de bicarbonat de sodiu pe o farfurie și să o lași în frigider. Mirosurile neplăcute sunt absorbite automat de acest ingredient.

Bicarbonatul, eficient în combinație cu oțetul alb. Sursa foto: webmd.com

Bicarbonatul, eficient în combinația cu oțetul alb sau zeama de lămâie

Mai mult, bicarbonatul, amestecat cu oțetul alb sau cu lămâia reprezintă o soluție universală de curățare. Combină zeamă de lămâie cu apă și bicarbonat de sodiu într-o sticlă cu pulverizator și șprițează peste tot prin casă unde există mucegai sau praf ori urme de murdărie. Elimină orice pată de pe orice suprafață.

Dacă vrei o cadă albă ca zăpadă, tot la bicarbonat ar fi indicat să recurgi. Combină ingredientul cu oțetul alb pe o lavetă umedă și freacă gresia și cada cu pasta formată dintre cele două soluții chimice. Cada se va înălbi într-un timp foarte rapid. Bicarbonatul scoate și petele de grăsime din cuptor pe care îl curăță în timp record.

Este arma perfectă și dacă vrei să scoți petele de ulei lăsate pe masa din bucătărie sau pe podea, mai ales dacă o combini cu apă fierbinte sau zeamă de lămâie.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×