BĂTRÎNEŢE NEMILOASĂ pentru mama unor muzicieni: „Nu am mai avut mîncare. Am sunat la 112”

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
03/02/2016, 16:24
BĂTRÎNEŢE NEMILOASĂ pentru mama unor muzicieni: „Nu am mai avut mîncare. Am sunat la 112”

Viaţa i-a fost potrivnică mamei a doi mari muzicieni ai Buzăului, Nuţi şi Sile Tănase, care au murit la jumătatea anilor ’90, la 15 ani după tatăl lor. Rămasă aproape singură pe lume, cu doi nepoţi, plecaţi în străinătate, Vasilica Tănase îşi trăieşte bătrâneţea în sărăcie. A ajuns să sune la 112, pentru a anunţa, sec, că nu mai are ce mânca.

Vasilica Tănase are 81 de ani. La 22 de ani a venit de la Brăila la Buzău, unde s-a căsătorit. A muncit ca femeie de serviciu pentru a-şi creşte cei doi copii şi pentru a-i ajuta să urmeze o carieră în muzică. Ambii copii au absolvit Conservatorul din Bucureşti. Sile Şi Nuţi Tănase, unul pianist, celălalt chitarist şi compozitor, au fost foarte apreciaţi de artiştii. Au fost instrumentişti pentru celebrităţi precum Sile Dinicu, Dida Drăgan sau Adrian Daminescu.

La un moment dat, viaţa femeii s-a transformat într-un coşmar. Mai întâi i-a murit bărbatul, la începutul anilor ’80, în urma unei afecţiuni cardiace. La câţiva ani după Revoluţie, i-au murit şi cei doi fii, în Norvegia, unde îşi găsiseră contracte pentru cântat. I-au rămas în urmă doi nepoţi, unul stabilit în Norvegia, iar celălalt în Germania.

Acum, la 81 de ani, femeia trăieşte dintr-o pensie de 470 de lei. Din ei, aproape jumătate se duc pentru căldură, iar restul pe medicamente. Singură, bolnavă şi tristă, pe bătrână a cuprins-o deznădejdea, iar zilele trecute a sunat la 112 pentru a cere ajutor, sub orice formă ar veni el.

„Nu am mai avut mâncare, nu am mai avut alimente, nici putere nu mai am. M-au găsit cu căţeluşa lângă mine şi când latră ştiu că mă mai vizitează şi pe mine cineva. M-au întrebat ce am nevoie şi mi-au adus mâncare. Mi-era oarecum să le zic, dar am spus ce aveţi plăcere să îmi cumpăraţi dumneavoastră. Mi-au adus pâini, lapte, zahăr, orez şi copănele”, a povestit bătrâna Vasilica Tănase pentru stiridebuzau.ro.

Sursă: www.romaniatv.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×