Bătaie la uşa Regelui Mihai! Fostul Principe Nicolae a vrut să-şi vadă bunicul, dar nu a fost lăsat! Mai multe persoane au fost rănite!

Filon Stan   
în Galerie foto
08/11/2017, 16:36
Bătaie la uşa Regelui Mihai! Fostul Principe Nicolae a vrut să-şi vadă bunicul, dar nu a fost lăsat! Mai multe persoane au fost rănite! GALERIE FOTO

Scandal de proporţii în Casa Regală a României, în condiţiile în care Regele Mihai este grav bolnav. Familia Regală îl acuză pe fostul principele Nicolae că a încercat să intre cu forţa în casa din Versoix, Elveţia şi că a agresat mai multe persoane. Familia Regală a depus plângere penală contra lui Nicolae.

„Biroul de Presă al Majestăţii Sale Regelui Mihai I este autorizat să transmită următorul comunicat: În seara de marţi, 7 noiembrie 2017, Nicolae Medforth-Mills a făcut o tentativă de violare a domiciliului Majestăţii Sale Regelui, la reşedinţa din Elveţia. Dl Medforth-Mills a forţat uşa casei, implicând în incident şase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Majestăţii Sale. Dl Medforth-Mills a agresat fizic şi verbal trei persoane.

Bătaie la uşa Regelui Mihai! Trei persoane au fost rănite

Una dintre ele prezintă răni corporale. În final, el a fost împiedicat să forţeze intrarea în casă. Majestatea Sa a făcut clar, de mai multe luni de zile, faptul că refuză să-şi vadă nepotul, lucru adus la cunoştinţă dlui Medforth-Mills în repetate rânduri. La incident au fost prezente trei infirmiere, venite să trateze pe Majestatea Sa, care nu au putut să-şi facă la timp datoria.

De asemenea, infirmierele au făcut cunoscut că se tem pentru integritatea lor corporală şi că vor lua în discuţie la instituţia lor dacă vor mai veni sau nu să-l trateze pe Rege. Incidentul a survenit la doar o oră după ce Regele Mihai primise Sfânta Împărtăşanie de la trimisul ÎPS Mitropolitului Iosif. Casa Majestăţii Sale a înaintat o plângere la poliţia elveţiană”, se arată în comunicat.

Regele Mihai l-a exclus pe Principele Nicolae din linia de succesiune a Casei Regale şi i-a retras titlul monarhic acordat în 2010. Nicolae era al treilea în ordinea de succesiune, după Mihai I şi Principesa Margareta. Motivul explicit al deciziei fostului Suveran nu a fost precizat în comunicatul de presă remis de Casa Regală. Din document reiesea însă, indirect, că acesta are legătură cu stilul de viaţă avut de Principele Nicolae.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×