Bătaie ca-n filme în Parlamentul Turciei

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
03/05/2016, 11:28
Bătaie ca-n filme în Parlamentul Turciei

După ce a trecut de faza în care s-au împărţit cuvinte grele, în Parlamentul turc, disputa dintre deputaţii formaţiunii politice aflate la putere şi cei pro-kurzi s-a concretizat într-o confruntare directă cu îmbrânceli şi pumni.

Postul de televiziune turc NTV informează că disputa din cadrul Comisiei Constituţionale a lăsat urme vizibile, mai mulţi aleşi ieşind din sală cu buzele sau cu arcadele însângerate.

Nu sunt primele incidente produse de dezbaterea unei propuneri controversate, susţinute de guvern, care are în vedere ridicărea imunităţii parlamentare, lucrările comisiei fiind întrerupte şi săptămâna trecută de bătăi între reprezentanţii Partidului Justiţiei şi Dezvoltării, islamo-conservator, la putere, şi Partidul Democrat al Popoarelor, prokurd.

Opoziţia consideră propunerea o manevră a guvernanţilor care intenţionează să folosească legea pentru a-i îndepărta aleşii din Parlament, fără imunitate, aceştia putând fi urmăriţi penal pentru un presupus sprijin acordat separatiştilor din Partidul Muncitorilor din Kurdistan – PKK – organizaţie considerată teroristă de Ankara, Washington şi Bruxelles.

Sursă: www.miscareaderezistenta.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×