Cea mai mare familie din lume! S-a însurat cu 39 de femei şi are 94 de copii! Toţi trăiesc în aceeaşi casă!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
30/01/2018, 14:58
Cea mai mare familie din lume! S-a însurat cu 39 de femei şi are 94 de copii! Toţi trăiesc în aceeaşi casă! GALERIE FOTO

Îl cheamă Ziona, are 71 de ani, locuieşte într-un sat indian şi are o familie numeroasă. Atât de numeroasă, încât a intrat în Cartea Recordurilor! Pentru el căsătoria e un lucru banal. Într-un singur an, a luat de soţie 10 femei. Dar în total el are 39 de soţii, 94 de copii şi 33 de nepoţi. Este cea mai numeroasă familie din lume!

Majoritatea soţiilor lui provin din familii sărace, de aceea singure de bunăvoie sunt de acord să fie parte a comunităţii. Ele cred că bărbat mai bun nu există şi nu simt nicio invidie reciprocă una faţă de alta. Tatăl lui Ziona a fondat o sectă religioasă care acum se numeşte Chana Pawl. Ziona este azi liderul acesteia şi are circa 2000 de membri, iar particularitatea ei deosebită e poligamia.

Bărbatul cu 39 de soţii, 94 de copii şi 33 de nepoţi

Ziona a devenit celebru pentru faptul că întreaga sa familie trăieşte sub acelaşi acoperiş. „Eu mă simt un fiu deosebit al lui Dumnezeu, care mi-a trimis atâţia oameni, de cât pot avea eu grijă”, zice Ziona când este întrebat dacă nu-i e frică să crească atâţia copii.

În satul Baktawng, statul Mizoram al Indiei care se învecinează cu Bangladesh şi Myanmar,  Ziona a construit pe panta unui deal o casă specială în care încape toată familia sa. Aici sunt peste 100 de camere, inclusiv dormitoare enorme pentru toate soţiile, o şcoală, atelierele de muncă, poiată de păsări, grajdul şi tot ce e nevoie pentru un micro-stat autonom. Însuşi Ziona are un dormitor aparte.

Soţiile mai tinere trăiesc în dormitoare mai aproape de soţ, iar cele mai în vârstă mai departe. Ziona are un ajutor principal, prima sa soţie Zathiangi, care e cu 3 ani mai mare decât el. Femeia are 74 de ani, dar este plină de energie şi e mereu ocupată cu ceva. Ea dă ordine celorlalte soţii, de aceea toţi au treabă.

Toţi membrii familiei se scoală foarte devreme. După rugăciune începe ziua de muncă, care se întrerupe la ora mesei. În fiecare zi toţi membrii familiei mănîncă cam 45 kg de orez, 20 kg de legume şi 35 kg de carne.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×